Демонстрантите в Асеновград блокираха за кратко главния път за Смолян

OFFNews 06 август 2017 в 21:24 2276 0

Снимка БНТ

В неделя вечерта демонстрантите в Асеновград блокираха за 20 минути главния път за Смолян. В протестното шествие днес се включиха около 50 души.

Протестиращите настояват за справедливи присъди за нападателите на децата от отбора по гребане. Те не са доволни от мерките, предприети от общината, срещу незаконното строителство и незаконно пребиваващите в квартал Лозница.

Пет патрулки съпровождаха шествието тази вечер.

С демонстраните се срещна вицепремиерът Валери Симеонов. Пред тях той заяви:

"От 26 юни, когато беше инцидентът, до момента има 4 лица, регистрирани в циганската махала. И 181 лица, регистрирани в Асеновград. Четирите лица, които са регистрирани, всичките са жени. Двете от жените са се върнали от Турция, една има, която се е оженила и една има, на която децата ѝ живеят на такъв адрес регистрирани, а тя не е регистрирана. Това са четирите случая."

Всичко, което съм обещал, е изпълнено, твърди Симеонов. Той добави, че в квартал Лозница е осигурено 24-часово полицейско присъствие, което продължава и в момента.

Върви описване и премахване на незаконни постройки - до момента са премахнати 16 и са подготвени документите за още 17, каза още вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!