Четвърти ден продължава стачката в Мини Марица Изток

Юлиан Христов 18 януари 2012 в 08:53 1408 0

Мини
Мини" Марица-изток", Снимка:БГНЕС

Четвърти ден продължава стачката в Мини Марица Изток. В нея се включват над 90% от миньорите на смяна. Те са на работните си места, но не изпълняват служебните си задължения.

Вчера от ръководството на мините заявиха, че са готови на преговори единствено, ако синдикатите приемат предложението за бонус да добрите резултати в предприятието, в размер на 150 лв. на човек. От синдикатите обаче са категорични, че няма да отстъпят от искането си за премии от по 1000 лв. Равносметката след третия ден на стачката - загубите за Мини Марица Изток достигнаха 2 милиона и 400 хиляди лева. Генчо Генчев, синдикален лидер на КТ "Подкрепа" във въгледобивното дружество съобщи пред БНР, че Световната организация на миньорите се е самосезирала заради възможни нарушения на трудовото законодателство.

Спряно е въглеподаването към 4-те топлоелектрически централи на територията на комплекса. От Държавната комисия за енергийно регулиране предупредиха, че заради блокирането на работния процес, цената на тока може да скочи драстично.

Четвърти ден продължава стачката в Мини Марица Изток. В нея се включват над 90 % от миньорите на смяна. Те са на работните си места, но не изпълняват служебните си задължения.

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови