Борисов: Провокаторите на бунта в Харманли отлитат за Афганистан

OFFNews 25 ноември 2016 в 02:20 27171 17

Снимка БНТ

Още утре екип от прокурори и следователи ще влезе в Регистрационно-приемателния център в Харманли, за да установи кои са подстрекателите на бунта. Първият самолет за Афганистан - с тях имаме споразумение за реадмисия, ще излети през декември и на борда му ще са подстрекателите на бунта.

Това съобщи на извънредна пресконференция в бежанския център в Харманли премиерът в оставка Бойко Борисов.

Свикнали сме да виждаме подобни инциденти почти ежедневно във Франция, Германия. Войната в Сирия продължава, подобни гледки ще са чести. Нито огради ще ги спре тези хора, нито нищо. Това е съдбата на Европа, заяви Борисов.

Той апелира да се спрат призивите за физическа саморазправа след бунта на мигрантите, защото терористи от "Ислямска държава" следят новинарските емисии и социалните мрежи.

Мрежите на ИДИЛ много внимателно следят това, което излиза по новините. И обикновено там, където има такива сблъсъци, следва терористичен акт, задействат се терористичните спящи клетки, обясни Борисов.

Премиерът в оставка призова да се прави и строго разграничение между агресивните провокатори и мирните мигранти в бежанския център.

Ние като народ винаги сме били толерантни към децата, жените, бягащите от война. Тука обаче има и друга група, от Афганистан и Пакистан предимно, ходят на тумби, не спазват никакви правила, това дразни хората и ги плаши, каза Борисов.

Според мен 3000 души в Регистрационно-приемателния център за град като Харманли са много, заяви още премиерът в оставка.

Към 02:00 ч. стана ясно, че пострадалите полицаи при бунта в Харманли вече са 24.

Отвътре Регистрационно-приемателният център прилича на бойно поле - изтърбушени мебели, разпилени кабели, счупени прозорци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

17

Victimized

25.11 2016 в 15:42

"Сега разбирам. Номинирана за човек на годината от БХК. Значи е стойностен човек, "
Спри да се излагаш бре, ма ти една жива клетка нямаш в главата.

"Сега разбра ли защо ти звуча противоречиво?! Всеки случай е сам за себе си и засега се намирам за обективен наблюдател, вместо да зея про или контра на полюсните настроения тук както голяма част от вас. "

Той същия вчера се опитваше да ме убеди, че аз смятам тези които не са комунисти, за фашисти. Което не е напълно вярно, но пък виж го него, опитва се да те вкара в нечии лагер, понеже не си съгласна с неговите глупости. Демократично много, и либерално все пак/////

18551

16

Нострадамус

25.11 2016 в 14:07

Зa СТО милиона от ЕС, които открадна мутрата премиер, ПРОДАДЕ България и подписа Постановление 208 за ЗАСЕЛВАНЕ НА ЦИГАНИТЕ - ДЖИХАДИСТИ в Родината ни. Това, което се случва е нищо в сравнение с урагана, който предстои. Десетки хиляди ислямисти ще БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2017 г. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769

29585

15

Izalina

25.11 2016 в 08:56

Чесън, не разбирам какво искаш да кажеш, но нека ти кажа едно за себе си, след като традиционно вече ни е тема БХК.

Когато участвам в кампания в помощ на домове за сираци, увредени и прочее, не подбирам дали там има циганета или не. Всичките са деца и всичките са наказани от съдбата без вина. Храня и обличам наравно с другите. Когато обаче това цигане излезе от дома и не тръгне по правия път, със същия ентусиазъм ще го вкарам където му е мястото и няма да орева света, ако видя ченге да му извърти шамар, щото много философства и буйства, че ще занимае адвокатите си, щото си знаело правата.

Сега разбра ли защо ти звуча противоречиво?! Всеки случай е сам за себе си и засега се намирам за обективен наблюдател, вместо да зея про или контра на полюсните настроения тук както голяма част от вас.

29585

13

Izalina

25.11 2016 в 08:37

Ма квато ще да е. Нека си има и бхк-убежденията, но да получиш някакви си снимки и да ги пляснеш в нета с настояване за произвол без да си пряк свидетел и предпочиташ да вярваш на някакви хора, които познаваш от оня ден, но всички знаят, че са с доста прикрит манталитет, поставени при необичайни(да ги наречем) условия?!!?
Не го разбирам. Аз подлагам на съмнение всеки кадър. Поне от година се знае за сериозен пердах, който си спрятат помежду си съквартирантите, а счупена палка за декор не е трудно да си намериш.
Докато не видя доказателството, че има лошо ченге, предпочитам да си стоя от българската страна в убежденията по случая.