Бежански протест в „Овча купел“ срещу бавната администрация

OFFNews 14 ноември 2013 в 23:02 2553 1

Снимка: Булфото
Снимка: Булфото

Стотици мъже и жени от бежанския лагер в столичния квартал "Овча купел" тази вечер отказаха да влазят в стаите си в знак на протест срещу бавните процедури по уреждането на статута им, съобщи bTV.

За да бъде потушено напрежението се e наложила намеса на полицията, която без да упражнява насилие ги е върнала в сградата.

От Министерството на вътрешните работи обяснили, че засиленото полицейско присъствие около бежанския център е с цел да бъде предотвратено евентуално блокиране на бул. "Монтевидео", който е в близост.

Бежанец, представил се като Али обясни, че отношението е "все едно не сме хора". "Ние протестираме, за да може процедурата да бъде ускорена. Протестираме и заради това, поне документите ни да са написани на английски, все се надяваме, че нещо ще се промени, но не. До гуша ни дойде", каза той. По думите му полицията ги е заплашила, че ако не се приберат, ще използват сила.

Имигрантите от "Овча купел" се заканиха, че недоволството им срещу процедурата за статут ще продължи. В лагера са настанени около 1000 души.a

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!