„Беркут“ се готви за атака на площад „Независимост“ (на живо от Киев)

OFFNews 11 декември 2013 в 01:56 3637 2

Силите на
Силите на "Беркут" на няколко пъти атакуваха барикадите.

Около час след полунощ внушителни части специалните подразделения на министерството на вътрешните работи на Украйна „Гепард”, „Беркут” и вътрешни войски пристигнаха на киевския площад „Независимост”.

Те заеха позиции от страната на площад „Михайловски” и пред моста на ул. „Институтска“. Преди това държавен изпълнител прочете пред демонстрантите решение на съда за забрана на барикадите и масовите акции в центъра на града. Бойците от вътрешните войски се опитаха да премахнат една от барикадите, но хората но протестиращите не отстъпиха. След това бе дадена заповед за оттеглянето на силите на реда.

Опозицията призова гражданите да се стекат на площада и със „своето присъствие да усилят неговата отбрана, тъй като колкото повече хора има на Майдан, толкова по-малка е вероятността за противозаконни действия от страна на властите”. На площада продължава да има няколко хиляди протестиращи, които пеят хина и скандират „Украйна“, „мирен протест“ и „войниците са наши братя“. В челните редици са и много опозиционни депутати, които носят отличителни елечета, за да се виждат по-добре от силите на милицията.

Ситуацията в Киев можете да следите чрез стрийма.

Live streaming video by Ustream

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!