Златанова съзря българска намеса в препоръката за спиране на европарите

OFFNews 04 април 2014 в 14:18 3216 10

Зинаида Златанова

Снимка БГНЕС

"За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София."

Това заяви пред БНР вицепремиер Зинаида Златанова по повод препоръката за спиране на европейските средства за България, която Европарламентът гласува в чера.

Тя подчерта, че препоръката няма юридически или задължаващ характер. Според нея твърдението, че фондовете са застрашени заради настоящото правителство, е спекулация.

"Периодът, който се визира там, е 2012 г. Решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период", каза Златанова, споменавайки вчерашната осъдителна присъда, която получи бившият шеф на КПУКИ Филип Златанов.

Вицепремиерът е категорична, че фондовете за България не са спирани.

"Обратното. Правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година", каза Зинаида Златанова.

Вчера към годишния си доклад Европейският парламент прие текст, с който препоръча на Европейската комисия да спре фондовете за България. Идеята дойде от Европейската народна партия, където членува и ГЕРБ. В кулоарите на парламента днес депутатът на "Коалиция за България" Деница Караджова заяви, че препоръката за еврофондовете е част от предизборната кампания на Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!