Зеленогорски: Колеги от РБ подценяват местните избори

OFFNews 01 юли 2015 в 16:57 2640 0

Снимка БГНЕС

Съпредседателт на Реформаторския блок Найден Зеленогорски

Виждам подценяване на значението на местните избори от страна на част от колегите от Реформаторския блок.

Това заяви съпредседателт на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пред "Дарик".

По-рано днес в парламента той заяви, че ако до 25 юли РБ не внесе единна регистрация за изборите, той ще подаде остаква като шеф на предизборния щаб.

По думите му е логично след успешно представяне на европейските и парламентарните избори, Блокът да търси начини да разшири влиянието си и да гарантира устойчивост на проекта като цяло.

Той настоя, че партиите от Реформаторския блок трябва до края на юли да вземат единно решение относно коалиционното споразумение за местните избори, единните листи и единната регистрация на Блока. 

"Вече сме постигнали единни кандидатури в една трета от областните центрове, но остават две-трети, в които все още се разминаваме. За да има боеспособна и организирана армия, са необходими условия и ния трябва да имаме готовност. Въпреки сериозните ни законодателни ангажименти не бива да спираме политическата работа с местните структури. Изборите за местна власт са основна цел за ДБГ", настоя Найден Зеленогорски.

По думите му партията на вицепремиера Меглена Кунева подкрепя от самото начало идеята за единна регистрация на РБ на местните избори. "Съзнаваме, че на места няма да е лесно, но сме взели принципно решение да се явим единни като Блок. Много важни въпроси все още стоят без отговор и затова заявих готовността си да остъпя от поста, ако не бъде намерено решение на тях", подчерта още съпредседателят на РБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови