Quantcast

"Зелените": България да замрази "Южен поток" като санкция срещу Москва

Последна промяна на 18 март 2014 в 09:27 1860 3

"Зелените"

Във връзка с последните събития в Крим партия "Зелените" настояват България да спре проекта "Южен поток" (както беше денонсиран проектът „Бургас-Александропулис”), пише в позиция на партията.

"Нека не допуснем на българска територия да има руска държавна собственост, която може да стане повод за бъдеща агресия", пише още в позицията на "Зелените".

Партията подкрепя европейските санкции срещу Русия и заедно с групата на Зелените/ЕСА в Европейския парламент настоява за оказване на финансова помощ и подпомагане на демократичните реформи и борбата с корупцията в Украйна.

"Припомняме, че групата на Зелените/ЕСА в Европейския парламент още на 1 март 2014 г. първа посочи, че Русия е нарушила международното право и нейните действия заслужават ясен и категоричен отговор – да се замразят всички договори и търговски споразумения с нея", напомнят "Зелените".

Според тях сега е моментът за реални стъпки към премахване на тоталната енергийна зависимост на България от Русия и преминаване към нисковъглеродна икономика, диверсификация на доставчиците на енергийни суровини и пълна държавна подкрепа за енергийната независимост на домакинствата.

"Зелените намираме за възмутителна уклончивата позиция на българското правителството, което се държи като васал на Русия в ЕС. Докато руската армия окупира Украйна, правителството предлага на руснаците да строят дачи и да изливат бетон по Черноморието и в планините ни.

Апелираме българската прокуратура да осъществи сътрудничество с властите в Украйна за запориране на активите в България на разследвани представители на режима на Янукович и близките до него олигарси. Необходимо е да се приложат без забавяне санкциите, наложени от ЕС срещу Русия", пише още в позицията на партия "Зелените".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2014 в 13:38

Tо това трябва да го иска всеки мислещ човек в БГ, не само Зелените. Мисля обаче, че някой хора бъркат ПП Зелените със Зелената партия - вторите са ченгесарниците от ДС, които се кефят на червено. Но коя партия в БГ няма ДС двойник? :)

18.03 2014 в 10:50

Нима? - обикновено "зелените" са доста червени. Като сините сливи - червени са защото са зелени.

18.03 2014 в 10:02

Ходете да садите цветенца,"зелените". Както виждам политиката не е за вас..