"Защо Борисов е премиер? Защото ДПС реши така преди 6 месеца"

OFFNews 05 март 2015 в 07:48 7650 25

Андрей Райчев

Снимка Булфото/Миро Златев

Андрей Райчев

"Няма съмнение, че ДПС е огромен фактор в управлението на страната. Защо Борисов е на власт? Защото ДПС реши това преди 6 месеца."

Това заяви социологът Андрей Райчев в коментар за вчерашните събития и оставката на вътрешния министър Веселин Вучков пред bTV.

Той я подаде вчера по време на заседание на Министерския съвет заради невъзможността му да отстрани Светлозар Лазаров от поста главен секретар на МВР, както и да бъдат сменени шефовете на ДАНС и ДОТО. За да бъдат сменени те, бяха направени промени в Закона за МВР, но въпреки тях смените бяха осуетени. Премиерът Борисов, който демонстрира нежеланието си за смените, вчера обясни, че смени не могат да бъдат направени заради юридически пречки.

"Борисов умее да страда от това, че е на власт. Той поднася властта като вид страдание, вид услуга, която ни прави. Той е огромен, талантлив майстор в това нещо", допълни той по повод реакцията на премиера след оставката, че му правели "ченгеджийски" номера в толкова важен ден за страната, когато у нас са шефът на ФБР и азербайджанският президент. На пресконференция с азербайджанския президент Илхан Алиев, видимо ядосан, премиерът обясни, че не заслужава в такъв ден да му правят "номерца".

Райчев бе категоричен, че оставката на Вучков ще бъде гласувана от депутатите, както и че тя няма да създаде конфликт между Борисов и ГЕРБ и Реформаторския блок.

"Сигурен съм, че посещението на шефа на ФБР няма връзка с оставката на Вучков", заяви още социологът. Той коментира посещението му в контекста на заплахата от "Ислямска държава" и фактът, че България е "фронтова държава", през която минават различни канали.

Според него този кабинет няма да осъществи никакви реформи и това поставя въпроса защо Реформаторите са вътре. Това показвал и заемът от близо 16 милиарда лева.

 "Те взеха разрешение за заем за онези пари, които трябва да спестят. Купиха си време. Обезопасиха се от народа - ще запушват с пари писъците. Когато някой запищи, Борсов ще му даде бонбон", коментира Райчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!