Meтоди Андреев: След преговори може да няма смяна на Вучков

Ива Оприкова 04 март 2015 в 19:40 4827 1

Снимка БГНЕС

"Нека да изчакаме как ще се развият събитията. Оставката на министър Веселин Вучков все още не е факт, когато няма окончателно решение по въпроса. Когато оставката е един лист и не е безспорно приета, винаги има и различен изход". Това коментира за ОFFNews депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

"Разбирам любопитството на медиите, но ние в ГЕРБ ще настояваме юридическите несъгласия между министъра и премиера Бойко Борисов да намерят пресечна точка. Смятам, че след преговори няма да се стигне и до смяната на Веселин Вучков. Вътрешният министър и главният секретар на МВР няма как да се поставят на една везна и вторият да се окаже по-ценен от първия. Да не забравяме, че оставката не е дошла до парламента. Като влезе в парламента може да не бъде приета", обясни Андреев.

Името на бившия шеф на Комисията по досиетата и настоящ депутат от ГЕРБ се завъртя днес в публичното пространство като една от възможните кандидатури, които ще се обсъждат в парламентарната група на ГЕРБ за наследник на Веселин Вучков за министерския пост. Още през август миналата година бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не изключи Методи Андреев да бъде министър на вътрешните работи в бъдещия кабинет.

Методи Андреев напълно изключи възможността кандидатурата му да бъде обсъждана сред Реформаторите като бъдещ вътрешен министър от квотата на ГЕРБ.

"Това са пълни измислици. Трябва да е ясно, че аз нямам нито амбициите, нито качествата, нито пък желанието да ставам министър. Думите на Цветанов бяха интерпретирани погрешно от медиите. Както той тогава, така и аз днес смятаме, че вътрешният министър трябва да е честен човек. Пак ще повторя - много рано е да говорим за смяна на Вучков", обяви Андреев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!