Заместникът на Инджова я наследи в НСИ

ОFFNews 11 юни 2014 в 11:27 2705 0

НСИ
НСИ

Сергей Цветарски е новият шеф на националната статистика, определи днес правителството.

Новоназначеният председател на НСИ (Национален статистически институт) досега бе временно изпълняващ длъжността след изтичането на мандата на Ренета Инджова. По време на нейното ръководство той бе заместник-председател на института.

Сергей Цветарски притежава магистърска степен по специалността „Статистика” от УНСС. В структурата на НСИ работи почти 30 години.

В края на мандата на Инджова Цветарски и вторият зам.-председател Диана Янчева влязоха в конфликт с нея, след като тя изпрати до Евростат критичен доклад, в който твърди, че преброяването на населението на България от 2011 г. е невярно, данните са грешни, а с провеждането му е бил нарушен законът.

"Шокирани сме от сензацията, която беше сътворена вчера, 25 март 2014 година и последвалите медийни изяви на Председателя на НСИ. От друга страна, тя е един напълно обясним факт от гледна точка на авторитарния стил на управление, наложен в НСИ през последните 2 години и от амбициите на неговия председател", реагираха тогава Цветарски и Янчева.

В края на април Инджова напусна НСИ с изтичането на мандата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!