Заключени в НС Местан и Кънев обсъдиха новите проекти

Ивайло Анев 15 януари 2016 в 10:46 5937 22

Снимка БГНЕС, Архив

Радан Кънев и Лютви Местан

"Аз и моите колеги сме в опозиция на това управление и няма да участваме в нов десен проект", обяви бившият председател на ДПС Лютви Местан след среща с лидера на ДСБ Радан Кънев в парламента.

Любопитно е да се отбележи, че срещата между двамата политици се проведе под ключ. Стаята на зам.-председателя на парламента Иван Иванов, в която двамата политици разговаряха, беше заключена за всички, дори за пиарите и депутатите от Реформаторския блок. На няколко пъти Гроздан Караджов от гражданската квота на блока се опита да влезе, но не успя.

След края на срещата Местан обяви, че е споделил на синия лидер как той и колегите му ще се позиционират в парламента.
"Ние се определихме като либерали и както вече имах възможност да споделя, смятам, че в България има много ясна, категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната”, категоричен беше отлъченият от ДПС Местан.

По думите му между него и Радан Кънев има много различия, които не могат да бъдат преодоляни. "Нашето място е в политическия център, невъзможно е да ни пришиват към каквито и да е десни проекти.

"Но, ако има поле за диалог по национално значими теми, ние ще бъдем отворени за диалог с целия политически спектър, в т.ч. и вдясно", завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!