Задържаните полицаи са имали роля в наркоразпространението

OFFNews 30 март 2016 в 12:26 1979 2

Задържаните полицаи са имали роля в наркоразпространението

Задържаните снощи служители на СДВР са имали действителна роля в наркоразпространението. Това каза пред журналисти в Министерски съвет главният секретар на МВР Георги Костов. Двамата са били служители в "Охранителна полиция", като единият е работил в столичното метро, а другият е от 7 Районно управление.  

При операция в София вчера те бяха задържани в момент на сделка за наркотици, като в момента ареста единият от тях използва служебното си оръжие срещу своите колеги. Той е произвел изстрел, но пострадали няма. 

„Снощи в рамките на операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, логистично обезпечена от специалните полицейски сили на столичната полиция, бяха задържани двама полицейски служители, уличени в лоши практики“, каза тази сутрин главният секретар на МВР, като уточни, че става въпрос за извършени престъпления, свързани с наркоразпространенение. Той не пожела към момента даде повече информация по случая, но подчерта, че всеки един сигнал срещу полицейски служител веднага се придвижва и проверява по установения ред.

"Имат действително участие в наркомрежа, това мога да кажа. Имало е пари, но няма да го коментирам. Те не са оперативни служители, тук не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението", каза Костов без да даде повече подробности. 

Той коментира и ареста на кмета на село Топузeво, Николай Попов, който беше задържан с 24 кг. метаамфетамин на ГКПП "Лесово". "Има задържан гражданин с амфетамини, каква е неговата политическа ориентация, за МВР няма никакво значение", каза главсекът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!