За пръв път споменаха окупацията в НС, правели я разколници и кръгът "Капитал"

Елица Мартинова 31 октомври 2013 в 12:20 12539 61

Йордан Цонев, депутат от ДПС.
Йордан Цонев, депутат от ДПС.

Седмица след началото на студентския протест темата за пръв път бе спомената в пленарна зала от бившия министър на културата Вежди Рашидов.

Той възникна като тема при дебата за временната комисия, която трябва да провери кадровите назначения на ГЕРБ. Вместо да се включи в разправиите за калинките, Рашидов заяви, че на дневен ред има по важни теми като студентския протест.

"Вие наистина ли се правите, че не знаете какво се случва извън българския парламент? Наистина ли не знаете какво става в българския университет, когато са се изправили професори срещу своите студенти?  А без студенти няма професори и без професори няма студенти, параграф 22. Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите,  тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза Рашидов.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев репликира бившия министър на културата с аргумента, че ако мутрите ще бъдат гонени от България, първата от тях би трябвало да бъде председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Цонев коментира и студентските протести с обяснението, че те се организират от кръга "Капитал", Ивет Добромирова, а в тях се включват богослови, подкрепящи разкола:

"Ние прекрасно знаем какво става в университета. От тази трибуна две минути няма да ми стигнат, за да ви обясня какво знаем. Знаем, че не студентите, не нашите деца искат това, което вие казвате, искаме го всички. Това, което става там, имаме доказателства и част от тях са в интернет - това са Ивет Добромирова, кръгът "Капитал". Мога да ви говоря кой в Богословския факултет пише тези неща - преподаватели, които подкрепят разкола. Когато говорите че искаме да изгоним всички мутри от държавата, първо трябва да започнем с вашия председател, защото той е мутра."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!