„За мен писалката винаги е по-силна от томахавката”

OFFNews 19 юли 2015 в 20:56 3348 1

За мен писалката винаги е по-силна от томахавката. Цивилизацията остава, битките и войните се забравят. Това заяви пред bTV правосъдният министър Христо Иванов.

Коментарът на Иванов идва след изказването на главния прокурор Сотир Цацаров, че не размахва томахавка, но си я носи, както и след решението на двамата да свалят томахавките и да вдигнат писалките след споровете за съдебната реформа.

Иванов подчерта, че с Цацаров няма да заровят томахавките, защото не са ги вадили, макар че имат различия.

На въпрос дали носи оставката в джоба си Христо Иванов отговори, че вижда смисъл в това да е министър, докато вижда шанс реформата в правосъдието да се проведе.

Когато разбера, че всички шансове са изчерпани, ще си подам оставката. Не е толкова важно дали си държа оставката в джоба, а дали си нося химикалката, подчерта министърът.

Основната цел на предложените промени в Конституцията е да се реформира главата на съдебната система – Висшият съдебен съвет, като се гарантира, че подборът на магистрати се прави по най-честен начин. В момента висшият ВСС не се избира пряко от гилдията, а опосредствано, и това води до „вечните началници”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!