"Никога не съм влизал в конфликт с Цацаров"

OFFNews 19 юли 2015 в 11:05 7756 4

"Никога с никого не съм влизал в конфликт, особено с Цацаров", категоричен бе лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV.

„Ние искаме да създадем законодателни условия главният прокурор да си върши работата”, допълни още Кънев. 

Лидерът на ДСБ оценява и сложността на работата на Цацаров. Според него "да бъдеш главен прокурор е непосилно изпитание. Като носиш цялата отговорност, носиш и цялата вина”. 

Радан Кънев коментира и изказването на Сотир Цацаров, който тази седмица свали томахавките и вдигна писалките, за да пише заедно с правосъдния министър Христо Иванов. Кънев, който тази седмица заедно със здравния министър Петър Москов беше на среща с главния прокурор, заяви, че той томахавки не притежава. Единственото, което винаги е имал е писалка. 

Относно промените в Конституцията, които предстои да минат на първо четене в пленарна зала и за които, за да бъдат приети, трябва да има поне 160 гласа "за", Кънев е оптимист. 

„Продължавам да вярвам, че 180 гласа за конституционната реформа е постижим брой”.  По думите му отказът на ДПС е бил много мек. „Обсъдихме доста взаимни атаки и стигнахме до общ извод, че конфронтацията не е случайна, а естествена”, допълни още лидерът на ДСБ.

„Аз знам, че българските турци са едни от най-капризните избиратели и с ДПС много си приличаме само по едно – нашите избиратели наказват не като си сменят избора, а като останат вкъщи”, поясни Кънев.

„Това да се поставя реформа за реформа е една много добра и общоприета практика в много държави.” По думите му нашата демокрация не е достигнала този етап, в който може да се търгува с реформи. „Имам доверие на Ивайло Калфин, защото той е за съдебната реформа и се опитва добросъвестно да си върши работата”, каза още Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови