"За година управление на Борисов бедните българи се увеличиха двойно"

ОFFNews 23 май 2015 в 10:12 5024 18

Корнелия Нинова.

„Настояваме да се възстанови данъкът върху доходите на хората с най-ниски заплати. През миналата година 482 000 души са получавали най-ниския доход. Към днешната дата обаче те са над един милион, както обяви министър Горанов. Изводът е, че само за една година управление на кабинета "Борисов 2" бедните българи са се увеличили двойно.”

Това твърдение изказа пред БНТ Корнелия Нинова от БСП, като настоя на хората да им се върне данъка в размер на 450 лева на човек.

„Според министър Горанов има излишък от 830 милиона лева. При положение, че дефицитът е вързан, кабинетът има и 16 милиарда лева заем, пълен резерв - ние питаме къде ще отидат тези 830 милиона лева? Управляващите казват за магистрали и асфалт. Ние обаче искаме част от тези средства да се върнах при бедните работещи”, каза още тя.

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи желанието за промени в Конституцията и реформата в съдебната система, защото тя не решава проблемите там, а цели овладяване на тази сфера.
            
„Реформите и в образованието, и в здравеопазването, и тези, засягащи пенсионирането не предлагат нищо по-добро, а тъкмо обратното. Например в областта на образованието - как точно въвеждането на надомното обучение ще направи децата по-образовани? Как това ще ограмоти българските деца? Няма да го направи”, категорична бе Нинова.

Мнението ѝ за здравната и пенсионни реформи не беше по-добро  

„Кой българин на 65-годишна възраст ще е здрав и силен и ще може да работи и може да натрупа 40 г. стаж, при положение, че е бил принуждаван да работи на черно по времето на прехода”, каза тя.

Нинова обясни, че при средна продължителност на живот на българските мъже 72 години и пенсиониране на 65 г.- то те ще могат да ползват пенсия само 6 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!