Нинова, Паскалев и Паргов фаворити в редиците на БСП за кмет на София

БСП може да преразгледа отказа за сътрудничество с АБВ на местните избори

Нели Чолашка 16 март 2015 в 13:10 4035 0

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Калоян Паргов

Допитване сред членовете и симпатизантите на БСП е подредило на челните места за кандидат за кмет на София Корнелия Нинова, Костадин Паскалев и Калоян Паргов.

Това обяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов, като уточни, че това са първични резултати.

До момента били раздадени близо 12 000 анкети. Инфраструктура, канализация, детски градини, чистота, сигурността на столицата са проблемите, на които анкетираните настояват да се намери решение. Социалистите искали по-широка платформа за изборите в София.

Той подписа днес споразумение за сътрудничество на местните избори през есента с лидера на движение "Модерна България" Борислав Цеков.

Според Цеков София има нужда от нов тип управление, различно от това през последните години, когато градът беше управляван от ГЕРБ.

По думите му освен в идеалния център на града трябва да се инвестира и в крайните квартали, като "Левски Г" и "Ботунец", както и в тотално изоставените села около столицата.

С кои други партии и организации ще се коалира Столетницата на местните избори ще обявим, когато се подписват споразуменията, както това с движение "Модерна България", обяви Росен Малинов, който отговаря за коалиционната политика в БСП.

Няма да правим бакалски сметки за места в общинския съвет, а ще търсим допирни точки, обяви Малинов.

Паргов уточни, че БСП може да преразгледа позицията си спрямо АБВ, на които през януари категорично отказа сътрудничество на местните избори, след като стане ясно в края на април кой ще е лидер на партията и каква ще е позицията им относно управлението на държавата.

Георги Първанов, който създаде АБВ, наскоро подаде оставка, защото имаше разминаване между неговата позиция и подкрепата на парламентарната група за новия външен дълг от 16 млрд. лв. Твърде е възможно обаче на конгреса на партията в края на април той да бъде преизбран.

Паргов призна, че резултатите на БСП на изборите в най-новата община Сърница от този уикенд, не са добри, а фактът, че дори не са имали кандидат за кмет е показателен. Това бил резултат от преструктурирането на партията. 

Според него обаче изборите за София не се предрешени в полза на ГЕРБ, както и не е сигурно, че Йорданка Фандъкова ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови