Втори опит за прокарване през НС на заема от 3 млрд. лева

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 09:45 4053 5

Йордан Цонев
Йордан Цонев, председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание

Втори опит за прокарване на договора за заем от 3 млрд. лева, поискан от кабинета, ще направи парламентарната бюджетна комисия днес.

Законопроектът за ратифициране на Договора за подписка е между Република България и Ситигруп Глобал Маркетс Лимитед, Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си и Джей Пи Морган Секюритиз Пи Ел Си. Той предвижда емитирането на облигации на стойност 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове.

Вчера народните представители се опитаха скоростно да прокарат законопроекта през двете комисии, от които той трябва да се гласува за първо четене преди влизане в пленарна зала - по бюджет и финанси и по външна политика.

От бързане обаче те бяха на път да нарушат собствения си правилник, като проведат заседанието на основната за законопроекта комисия (бюджетната) паралелно с пленарно заседание. Комисията бе насрочена за 11 ч., когато започваше почивката на пленарното заседание, но не успя да приключи до 11:30, когато бе краят й и така гласуването бе отложено за днес.

В същото време новият вот на недоверие, поискан от ГЕРБ е именно заради финансовата политика на правителството.

Заседанието на бюджетната комисия е насрочено за 14:30. Втора точка в дневен му ред е избор на членове на Сметната палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 13:29

тоа от снимката е нооо печен, щом като ви е яхнал сите вас, че си напълни джобчето с нооо, ама ноооо дорали, а вие, като големи определители, че връщате борча че и внуците ви! Ми седете си зад екранчеата, църтайте тарикатлъци и си мислете че, "че се опраим неакси, шот съм по от най ..."
ДРУГАРЕ, докато цървената гнус не биде бита с колове, съдена и набутана в панделата за дълги години, сито шо са накрали биде върнато, оправия неме , колко и да пишете. таа работа е като нивата - сака МОТИКА а не МОЛИТВА!!!

05.06 2014 в 11:54

На фотографа да бъде връчен моментално "Пулицър" за най-добрата снимка на ОЛИГОФРЕН.

05.06 2014 в 11:44

Тоя на снимката е един най-обикновен боклук, на който позволяваме да е там...

05.06 2014 в 10:22

Този на снимката е един най-обикновен ментак! Допреди 20г лъскаше чашите и вилиците, ся голям икономически експерт и корифей. Боже!?
За такива като него дъртите американци имат една хубава приказка: "Куршумът никога не лъже!"

05.06 2014 в 10:12

това на снимката е сатаната