Война между Позитано 20 и БСП-София, Нинова подгони и Калоян Паргов

OFFNews 16 февруари 2022 в 14:41 4369 0

Снимка Архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подгони официално и председателя на най-голямата структура на партията в столицата Калоян Паргов. 

Социалисти от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов. Те призовават задкулисието в градската организация да спре, съобщиха днес от "Позитано" 20. Причината -  "участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ", се казва още в съобщението от централата на БСП.  

Редица медии са получили съобщение от пресцентъра на „Позитано“ 20, което се позовава на позиция на Градския съвет на Софийската организация на БСП, свързана с председателя ѝ Калоян Паргов. Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и невярна, опровергаха от БСП-София. 

Калоян Паргов е поредният враг с партиен билет на Нинова. Последният публичен сблъсък между двамата бе по повод изключването на Кирил Добрев от партията, когато Паргов заяви : Много от нас няма да участват в гласуване за изключването му. В Софийската организация имаме принцип – не приемаме изключването на който и да е социалист заради мнението или позицията му, защото това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които БСП отдавна е дала своята историческа оценка, обяви Паргов в края на декември, ден преди Добрев да бъде изключен от БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови