Паргов в подкрепа на Кирил Добрев: Много от нас няма да участват в гласуване за изключването му

OFFNews 29 декември 2021 в 19:07 2474 0

В Софийската организация имаме принцип – не приемаме изключването на който и да е социалист заради мнението или позицията му, защото това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които БСП отдавна е дала своята историческа оценка. 

Такава бе позицията ни при изключването на Георги Първанов и Румен Петков, такава е била и след това, такава ще бъде и сега, когато се иска изключването на Кирил Добрев, коментира лидерът на БСП-София Калоян Паргов във фейсбук. 

По-рано днес стана ясно, че Изпълнителното бюро на партията свиква Национален съвет, който да изключи на подпис Добрев от БСП. 

Силата на нашата партия винаги е била в това да събира и обединява. В нейните редици са съжителствали комунисти, социалисти и социалдемократи. Традиционно винаги се е проявявало разбиране към мнението на другия и затова БСП е била силна в своето многообразие, припомня той.

Последно време, обаче, сме свидетели на друго – нетърпимост към различните виждания, прерастваща, вече системно, в бой по другаря с партиен билет и легитимиране на решения под формата “неприсъствено и на подпис” - без дискусия и разисквания. 

За Кирил Добрев Паргов коментира, че "на някои другари не се нрави неговата откровеност и цветист език, но никой не може да отрече предаността му към БСП". 

Много от нас няма да участват в това гласуване от принципни съображения - може да имаме различия, но сме другари и съмишленици. Нещо повече - призоваваме за диалог и разум. Предстои ни заседание на Конгреса на 22 януари. Нека на него обсъдим проблемите си, там да си кажем кривиците, да потърсим полезните за партията решения и да продължим напред, призовава Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови