ВМРО поиска президентът да свика КСНС

Нели Чолашка 06 февруари 2015 в 11:51 4944 8

Красимир Каракачанов

Президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради напрегнатата ситуация в региона.

За това призова съпредседателят на ПФ и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Президентът трябва да свика консултативния съвет вместо да се занимава с лобиране за едно или друго ЕРП и за един или друг вид енергия, заяви Каракачанов.

Според него се спекулира с разполагането на база на НАТО у нас и с тезата, че това е подготовка за война.

Той смята, че този въпрос трябва да бъде обсъден от ресорните парламентарни комисии и от Народното събрание, ако се налага и на закрито заседание.

"Ситуацията в Украйна нито в момента, нито в бъдеще ще се успокои. Ние трябва да ги коментираме тези неща с оглед на това дали Българската армия може да изпълнява задълженията си по Конституция - гарантиране териториалната цялост и суверенитет на България", коментира още съпредседателят на ПФ.

По думите му България от една страна е засегната от бежанската вълна от Близкия Изток и от друга страна трябва да помогне на хората с български произход в Украйна, които по данни на ПФ са над 500 хил.

Ние сме срещу имигранти от Третия сват, но смятаме, че хората с български произход трябва да бъдат подпомогнати, уточни той.

Каракачанов смята, че НАТО няма да се намеси в конфликта в Украйна, тъй като има доста фактори, които нямат интерес от бързото решаване на проблема.

"Този конфликт е заложен като конфликт, който трябва да продължи дълго време. Става въпрос за газовите и нефтените потоци, не за демокрация", категоричен е лидерът на ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!