Властта преговаря за президентското вето

OFFNews 17 май 2016 в 07:28 3445 4

Снимка Архив

Финални преговори за промените в Изборния кодекс и ветото на президента върху част от него провеждат днес ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторския блок. 

Търси се компромис за гласуването на българите в чужбина. Ветото на Росен Плевнелиев ще разглежда на извънредно заседание днес и правната комисия. Гласуването в пленарна зала е утре. 

От Патриотичния фронт заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си за кабинета, ако ветото бъде подкрепено. 

За да бъде преодоляно ветото, за текстовете трябва да са гласували 121 депутати в пленарната зала. Заради това премиерът Бойко Борисов заяви, че ако "Патриотите спрат да подкрепят правителството, не са никакви патриоти". Постигнатото досега съгласие е да не се ограничава броят на секциите в страните от Европейския съюз, а за тези извън ЕС да има ограничен максимален брой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

2

Nik68

17.05 2016 в 09:38

Много точно заглавие. В десетката. Не народните представители, не политическите лидери, не правителството. Властта. Която за да си запази статуквото е готова на сделка и с дявола. Без да се съобразява с исканията на хората, с конституцията, с общоприети демократични принципи. После да разсъждаваме патриоти ли са патриотите, Граждани за европейско развитие ли са Герб, Реформатори ли са реформаторите.