ВКС шпионира Софийския градски съд, обяви Яне Янев

OFFNews 18 януари 2016 в 20:50 4395 16

Върховният касационен съд следи онлайн всяко решение на Софийския градски съд. Това заяви пред БНТ съветникът на премиера Бойко Борисов Яне Янев. 

Обвиненията му идват на фона на SMS-а, който председателят на ВКС Лозан Панов показа пред журналисти, с текст: „Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме”. Това провокира Борисов да се появи на заседанието на ВСС, да заяви, че не оказва влияние върху съдебната система и да обвини Панов в политическа атака.

По-късно Яне Янев призна, че именно той е изпратил съобщението на Борисов, като отказа да съобщи от кого му е пратено съобщението, но обяви, че информаторът му не е член на ВСС.

Човек, който работи във ВКС, е служител в IT отдела на Софийския градски съд. Така ВКС може да следи онлайн всяко решение на СГС, категоричен е Янев. 

По думите му е абсурдно горна инстанция да изпраща служители на работа в по-долна.

Яне Янев обяви още, че в СГС в момента тече чистка. Янев разбрал за това в последните два дни, след като много хора го потърсили, за да му съобщят за това. "Хората са уплашени", каза Янев.

По думите му благодарение на SMS-а тези хора са придобили смелост да говорят. Затова според него реформата трябва да тече заедно с операция "чисти ръце", защото там имало "бели якички", които работели години наред за мафията и произвеждали желаните от нея съдебни решения. Тези хора можело да се познаят по доходите, част от които те имали наглостта да обявят.

Янев нарече "бутафория" случката с SMS-а и подчерта, че създалата се ситуация има за цел да отвлече вниманието от тези, които се пъчат пред камерите да обясняват колко солидни реформи искат в съдебната система докато искали всъщност да узурпират ключовите съдилища в България - тези в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!