ВСС се събра извънредно заради SMS-а на Борисов

OFFNews 18 януари 2016 в 13:56 4993 11

ВСС се събра на извърнедно заседание заради SMS-а на премиера Бойко Борисов от миналия четвъртък.

Тогава председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов оповести, че е получил съобщение от премиера, което гласеше: „Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме”.

Малко след това премиерът нахлу на заседанието на ВСС, за да обясни, че не се меси в съдебната власт. Той упрекна Лозан Панов в политическа атака срещу правителството. 

Към момента премиерът не е посочил името на човека, пратил му есемеса, който той по-късно препратил на Панов. Обяснението на Борисов беше, че съобщението дошло от негов сътрудник. Това обаче не обяснява защо писалият съобщението говори от името на човек, имащ право на глас във ВСС. По-късно в защита на премиере се активира лидерът на РЗС и съветник на Борисов по въпросите с корупцията Яне Янев. Той обясни, че е получил съобщението от човек във ВСС, който обаче не бил член на съвета. 

В същото време се знае, че Димитър Узунов, член на ВСС, беше предложен за поста лично от Янев през есента на 2012 година. Знае се също, че Узунов е близък приятел на Янев. Името на Узунов се появи в записите на "двете каки". В тях бившата шефка на СГС Владимира Янева и обяснява на бившата съдийка Румяна Ченалова, че Узунов е човекът на Бойко Борисов във ВСС.

СМС-ът, който Борисов, неясно защо препрати на Панов, беше свързан именно с обсъжданията по скандала "Яневагейт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!