Вигенин: ДПС като те прегръща, не се знае дали не иска да те удуши

OFFNews 22 декември 2014 в 18:16 2216 5

Кристиан Вигенин

Това, за което от БСП предупреждавахме, вече се случва. ДПС за пореден път спасява ГЕРБ. Когато ДПС те прегръща обаче, не се знае дали не иска да те удуши.

Това заяви пред bTV бившият външен министър Кристиан Вигенин.

Той посочи, че от БСП подкрепят идеята за съдебна реформа, но трябва да се чуе и техния глас. По време на управлението на БСП работихме по съдебна реформа, имаше и широко консултиране. Ние сме „за“ съдебна реформа, но трябва да има чуваемост за предложенията на опозицията, каза Вигенин.

По повод заявената подкрепа от 7 посланици за съдебна реформа в България Вигенин подчерта, че трябва да се има предвид фактът, че тези посланици са от държави, от които ще зависи дали страната ни ще влезе в Шенген или не.
По въпроса за проекта „Южен поток“ Кристиан Вигенин обясни, че проектът се е превърнал в жертва на отношенията между Европейския съюз и Русия.

Няма как това да е наказание за България. Ако проектът е полезен от икономическа и политическа гледна точка, няма да бъде спрян. Но е факт, че нямаше достатъчно прозрачност по отношение на проекта – дали по наша вина или по вина на нашите партньори, каза той.

Бившият външен министър коментира и санкциите срещу Русия.

Целите на санкциите срещу Москва не бяха постигнати. Някои казват, че руската икономика се срива, но не това бяха целите на санкциите. Всички ние сега плащаме цената за тези санкции и България трябва да заяви открито доколко те ни влияят, допълни Вигенин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови