Валери Симеонов се оплака на липса на диалог с Борисов

OFFNews 20 септември 2017 в 19:08 9003 2

Снимка Сергей Антонов

Вицепремиерът Валери Симеонов се оплака от липса на диалог с премиера Бойко Борисов и коалиционните им партньори. 

От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща, заяви Симеонов пред bTV. 

Той обясни, че е поискал в началото на следващата седмица да има политически съвет между партиите в управляващата коалиция. 

Според него един от основните проблеми са безпринципните партийни назначения. Освен това по думите му назначенията не отговарят на пропорцията на ГЕРБ и Обединени патриоти в парламента. 

Симеонов коментира и темата за проверките по морето, като каза, че те са били насочени срещу хората, отишли на "Слънчев бряг", за да упражняват звуков тероризъм върху почиващите. 

Той обяви, че ще настоява за закриване на дружеството "Слънчев бряг" АД, което по думите му се е превърнало в звено за корупция. 

По въпроса с "Дунарит" Валери Симеонов обясни, че е поканил на среща министъра на икономиката Емил Караниколов и един от собствениците - Емилиян Гебрев. 

Поискал съм и от единия, и от другия да ми дадат доклад и становище за взаимоотношенията между „Емко“ и „Кинтекс“. Надявам се до дни проблемът да бъде решен“, каза вицепремиерът. 

Той посочи още, че възнамерява да даде на прокурор ТЕЦ „Марица Изток” и ще поиска отнемане на лиценза на Българска стокова борса заради сделка за варовик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!