"Учениците могат да генерират страшни идеи. Общината трябва да работи с тях"

OFFNews 15 октомври 2015 в 19:51 4698 1

Николай Николов от партия "Глас народен"

"Учениците са невероятен потенциал и могат да генерират страшни идеи. Въпрос на организация е общината да започне да работи с тях", заяви кандидат кметът в община "Оборище" на партия "Глас народен" Николай Николов пред БНТ.

Николов даде директно предложение, като учител от 35 години в училища в район "Оборище" в София:

"Ще ви дам само един пример. Понеже всички казват "младите, младите, училището, образованието" в общ. Оборище има 88 декара училище. Там е Математическата гимназия, която се спуква да носи златни медали от Олимпиади, там е Английската гимназия, която си е генератор на най-доброто чуждоезиково обучение в България по английски език специално. Можете ли да си представите, ако учениците от 10, 11 и 12 клас в Английската бъдат ангажирани в работа около проектите, които иначе не се реализират, заради безхаберие, шуробаджанащина и липса на знания. Учениците са невероятен потенциал и могат да генерират страшни идеи. Въпрос на организация е общината да започне да работи с тях".

Относно връзката между общинските управници и държавните такива и връзката между гражданите и общината Николай Николов каза:

"Нека бъдем откровени. Ако смятате, че един районен кмет или един кмет на град или един местен кмет на малко населено място ще промени икономическото статукво и средните доходи на хората и ще генерира средна класа - това меко казано е дивотия.

Стара истина е, че комуникацията между управляващи и управлявани е толкова дълбоко нарушена, толкова объркана, че в йерархията на тази система на управление действа принципа на разваления телефон. Тази нарушена комуникация между граждани и общинските администрации трябва да изчезне. Тук действа принципа на инерцията. Тук хората не знаят какво става, кои са проектите, важни ли са тези проекти не стигат до всеки."

"Партия "Глас народен" има един основен приоритет - образование, наука и култура. Явяваме се на три последователни форума и минаваме еднопроцентовата бариера. Ние сме партия, която продължава да държи на своите ценности - не се коалира с никого и от никого не взема пари. Отново и отново и отново връщаме към най-важното - този, който бъде избран днес, може да убеди хората утре, че си заслужава изобщо да участват в избори.", заяви още кандидат кметът в община "Оборище".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!