БСП изпратиха официално писмо за № 15

OFFNews 27 май 2014 в 14:03 49989 36

Позитано 20

След вчерашната новина, че най-младият кандидат в листата на „Коалиция за България“ Момчил Неков е изместил чрез преференции лидера на столетницата и на ПЕС Сергей Станишев, днес от „Позитано 20“ най-накрая изпратиха официален коментар, свързан с № 15.

Вместо да коментират съмненията, че Неков е събрал преференции, защото електоратът на БСП не е разбрал как да гласува, от „Позитано“ 20 са предпочели да коментират думите на Борисов. По-рано днес той заяви, че Момчил Неков избран с 34 000 купени гласа, на които е обяснено как да гласуват. Лидерът на ГЕРБ дори стигна по-далеч в разсъжденията си, изтъквайки, че вероятно тези 34 000 души, избрали Неков с преференция, са именно миньорите.

В писмото си БСП осъжда подобно твърдения, като посочва, че Неков събира преференции в цялата страна. След „издигането“ на Неков се появиха съмнения, че партията може да го принуди да се откаже от мястото си в ЕП, в полза на Достена Лаверн. Изборът на № 15 обаче предизвика толкова голяма обществена реакция, че левицата сигурно няма да се откаже от Неков. На такава мисъл навява и позицията до медиите, макар че този въпрос не се обсъжда директно. Ето какво пишат от БСП:

„Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България  под номер 15 – Момчил Неков, е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите. Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите. Най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите. Кандидатът за евродепутат на КБ Момчил Неков получава своята преференция от всичките 31 избирателни райони в България с приблизително подкрепа между 700 и 1000 гласа от регион. Това може да се види съвсем ясно при направена справка в ЦИК.

            Смятаме, че тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор и очакваме от лидера на ГЕРБ да се извини на миньорите в България.
  

          Извинете се г-н Борисов – това е отговорната позиция...“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!