Терзиев: София никога не е имала план за действие при тежка зимна обстановка

OFFNews 16 декември 2023 в 23:26 3117 5

 Васил Терзиев

Снимка БГНЕС

Васил Терзиев

"От кризисната ситуация в края на ноември научихме, че в Столичната община никога не е имало стандартни протоколи за действие. Никакви!" - заяви кметът на София Васил Терзиев. 

"Сега създадохме първия такъв - Стандартна оперативна процедура за незабавно реагиране при усложнена зимна обстановка. И вече се знае кой за какво отговаря и как се гарантира работата на екипите при обилни снеговалежи. Подписах протокола преди дни. Една от следващите стъпки е реформа в Инспектората" - съобщи Терзиев във Фейсбук.

През първите три дни след 26 ноември беше извозена дървесина колкото за цялата 2022 година. Допълнителните контейнери, които общинските служби поставиха, облекчиха значително работата на почистващите фирми. За непочистени улици при снеговалежа през ноември Столичният инспекторат наложи санкции на фирмите в размер на 204 000 лева, добави столичният кмет.

Малко повече информация за ситуацията в момента: със започването на снеговалежа, още от снощи започнаха обработки в София - в районите Витоша, Овча купел, Панчарево, Банкя и Южната дъга, където снеговалежът беше по-силен. Там са обработени трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и Южната дъга. Пътищата към Витоша са проходими и обработени за коли с вериги. Автобусите до планината в момента не се движат. Едно дете е взето от хижа “Планинарска песен” и е свалено от екипа ни до местност “Офелиите”. Екипите ни са премахнали 11 паднали и опасни дървета. В момента 145 снегорини са в готовност из София, съобщи Терзиев.

През нощта се очаква понижение на температурите и ще се извършват обработки срещу заледяване, където има необходимост. В кризисния център е настанен един човек. СО осигурява грижа за настаняване на хора, останали без дом, в център за настаняване. Можете да подавате сигнали за бедстващи хора на тел 112, за да бъдат настанени в центъра, заяви кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

5

демотиватор

17.12 2023 в 11:32

Васко Терзиев Снежинката (ジ)

-4778

4

137

17.12 2023 в 10:38

@об1,

Не е много продуктивно да сравняваш васко с данчето. В смисъл летвата за сравнение е толкова нкска, че му правиш много лош пр. А истината е, че васко е като данчето - няма си и представа канво, как и кога да прави. Зад него стоят същите алчни хора дето стояха за данчето. Крайно некадърен и неможещ, но с правилната семейна биография. Честит розов комунизъм!

100

3

Балканец

17.12 2023 в 09:40

Васил Терзиев е бутана количка - този човек не е постигнал абсолютно нищо без помощта на роднините си от ДС.
Купиха му образованието, после му купиха фирмичката, сега му купиха и кметското местенце… А вие го взимате на сериозно.
Не знам какво да ви кажа повече - толкова си можете!

-1650

2

ob1

17.12 2023 в 09:32

Не е като Данчето викаш, начело на снегорините и да лови снежинките във въздуха?

-4778

1

137

17.12 2023 в 07:19

Терзкев също. Изпочупените клони от предния снеговалеж все още не са изчистени и събрани. Валя преди 3 седмици!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика