Quantcast

Цветанов за РБ: Няма субект, който да поставя условия на ГЕРБ

ОFFNews Последна промяна на 15 декември 2015 в 17:47 2899 5

"Няма субект, който да ни поставя условия. Ние смятаме, че трябва да водим разумни и много прагматични разговори, които да бъдат на взаимния компромис, но да не ни отклоняват от общите цели, които сме си поставили - стабилно правителство и реализиране на цял управленски мандат".

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред журналисти по повод днешните изказвания на РБ.

Той добави, че няма как някой да поставя ултимативно въпроси на ГЕРБ. По думите му партията на Борисов може да направи компромиси само и единствено водена от националните интереси.

"Склонни сме да водим разговори, но под условие шест месеца смятам, че това е изпитателен срок, който е по-прилягащ на трудовото законодателство, а не и в политически план, когато управляваш държавата", каза Цветанов.

На въпрос как би коментирал предложението на Радан Кънев за ново правителство в рамките на това Народно събрание Цветанов каза:

"Смятам, че това е несъстоятелно, защото всичко това, което сме направили преди една година, сме се ръководили от националните интереси. И днес не смятам, че трябва да коментираме емоционалните изказвания на когото и да било".

Цветанов каза още, че не би приел тезата, че ДСБ е опозиция, защото "поне до днес в Българи и развитите държави не е имало коалиционно споразумение и представителите на тези партии участват в изпълнителната власт, а тези, които са в законодателната, да казват, че са в опозиция".

Пред събралите се журналистите Цветанов, явно неразбрал за днешната позиция на РБ заяви, че "към настоящият момент имаме изказвания на представители от петте политически формации, които формират РБ, ще се въздържим от коментар, докато не излезе единна позиция".

Цветанов каза още, че до края на седмицата ще има кандидатура за поста на подалия оставка правосъден министър Христо Иванов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2015 в 01:51

МА и нагъл бе ! Нагъл до безбожие !

16.12 2015 в 00:40

Какви национални интереси бе? Ей, това същество е пример за грозота, както отвън, тъй и отвътре - гнил плъх? Аман от мутри в тая държава! Искам да попитам къде са журналистите ни и защо не подкрепят протеста и исканията на съдиите! Независима журналистика, а? Да, бе вярваме ви, ама друг път...! Затова вече не искам да гледам телевизия и новини, понеже са смешни и жалки нашите "журналисти!" Демокрация - това е някакъв сън нали? Не и с това Правителство и подопечните му!

15.12 2015 в 21:26

Ами ц.ц./цвъки-физкултурника/ крайно време е да се скрие и да спре да приказва глупости, а още по грозно е и това,че казва нещо много важно" коалиционно споразумение" между Герб и РБ НЯМА да ви говори нещо? ЧЕСТИТО и ПОЗДРАВ!

15.12 2015 в 20:02

Мутрите са над закона и народа нали Цецко? Как са вещите лица по делата ти с цецомобила.. А да, мъртви са!

15.12 2015 в 18:34

Нека тия ГЛУПАЦИ които останаха да изпълняват ролята на полови кърпички си направят изводите след такова изказване.При ГЕРБ целта никога не са били реформите,а грабежи при пълен мандат.Сега е момента да се намесят от комисиите на ЕС и да им покажат среден пръст за очакваните пари, докато не направят реформите!Тези селски тарикати не преследват нищо друго освен пълнене на гушите.