В Сърница купували гласове по 20 лева и раздавали подаръци

OFFNews Последна промяна на 15 март 2015 в 12:05 6031 18

По 20 лева били предлагани за купуване на гласове преди местните избори в Сърница, съобщи Нова телевизия.

В същото време има подадени сигнали за раздаване на подаръци на избиратели в деня за размисъл. На гласоподавателите са раздавани броеници и стенни часовници, както и торбички с хранителни стоки като олио и брашно.

В същото време са се появили и заплахи за лишаване от социални помощи, ако не бъде подкрепена определена партия.

Една от партиите пък е подала сигнал за това, че настоящият кмет на Сърница стои пред една от секциите, което притеснява избирателите.

Над 4000 души имат право на глас в община Сърница. Гласоподавателите могат да избират между четирима кандидати - Кемал Байрактар от „Нова алтернатива“, Неби Бозов от ДПС, Кемал Тинев от Реформаторския блок и настоящия кмет Мустафа Аликанов, който е подкрепен от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2015 в 18:21

Да не реват за цената на тУтУна после! Който взима пари, за да гласува за всичките тия престъпници, няма право да се оплаква после. Духа супата и толкова! Прост народ, не разбра, че партиите няма да изправят на крака държавата. Преката демокрация е единствената алтернатива на тая безскрупулна партийна хунта!

16.03 2015 в 03:17

Поредното доказателство, че точно толкова струва българина - торбичка с олио и брашно!!! хахахаххаха!

15.03 2015 в 22:19

ако всеки има глава на раменете си това няма да се случи, Аз имам мнение и никой не може да ми купи гласа.

15.03 2015 в 21:47

Боко и компания, а да не забравяме и РБ, които в момента разполагат с доста парички.. За какво мислите, че беше издърпан заема, за да има лев за кампании и за някой купен глас.
Срам и позор избирателите на ПП ГЕРБ, РБ.. Погледнете до къде докарахте държавата мили и драги съграждани!

15.03 2015 в 16:59

До 14..Хах, тъпан ме нарича хомо сапиенса... ще ти отговоря на въпроса с въпрос следващ пътя на логиката - ти вярваш ли, че видео кадрите са създадени от Манолова и Дудука и че те са наредили тези бюлетини в печатницата на ГЕРБ докато охраната е спяла? Фактите не могат да се променят дори и да са изречени от лъжци следващи нечии предизборен сценарии. Това е просто пътят към политическата шизофрения, която продуцират с години - в нея нямаш вяра на нищо дори и на реалната алтернатива и си склонен да се съмняваш във всичко след една раздута статия по медиите им, което те води в крайна сметка до отказване да гласуваш(50% от имащите право не го направиха, а колко още бяха корпоративен и купен над 20 вероятно..). Аз говоря с факти - герб, дпс, бсп, ббц - 9/9, 18/18, 22/22 13/13(Баракова) Сещаш ли се колко депутата от герб се отказаха от мястото си в парламента защо бяха влезли с преференция дублирана с номера на партията им? От дпс имаше и човек без основно образование с 18/18. В офнюз писаха, че 9/9 на герб било феномен във всички избирателни райони с други думи най-малко 200 000 е било купен вот, а има и корпоративен. Това не са случайни съвпадения. Виж кои са първите 6 партии и им проследи корените. Много видно обвързани са чак е смешно. Хайде със здраве.

15.03 2015 в 16:32

До тъпана Шмиргел:
Ойлюв, отговори ми само на един въпрос.
ТИ ВЯРВАШ ЛИ НА МАЯ МАНОЛОВА И ДУДУКА ?

15.03 2015 в 16:02

Боко тиквата извадил голямата кесия и раздава сега...

15.03 2015 в 15:51

Не го ли разбрахте вече - след като ги хванаха с ДОКАЗАТЕЛСТВА всички партии и българи видяха, че в печатница на свой човек в Костинброд ГЕРБ имат допълнително (не браг) над половин милион бюлетини подредени противоконституционно по избирателни райони за подмяна на народния вот.

Вече всички партии разбраха, че трябва да купуват гласове, защото и другите ще го правят. (Затова още няма заподозряни и съдени и затова въпреки доказателствата делото още се проточва..) Цацаров не работи адекватно, прокуратурата е на ДПС. Ясно е - ако не купуваш другите ще го направят. Проста сметка - умножете по 20, дори 30(лв) половин милион избирателя и го съпоставете с 144-те милиона, които взимат герб дори само от субсидия. Затова и нямат интерес да има висока избирателна активност - по-евтино излиза на Олигарсите. Едно е факт герб управляват с не повече от 10% гласували от общия брой имащи право да го направят. Къде обаче е алтернативата на позициониралите се в дясно деца на комунисти? Малко мисъл трябва герберчета - ДПС, ГЕРБ, ПФ, АТАКА, БСП, ББЦ, РБ, НДСВ, СДС - всичко е едно и също, а за тях ние сме само източник на доходи, който манипулират с медиите си - приемете го, защото вече стана късно, а фактите са прекалено много.

15.03 2015 в 14:50

Не знам кой купува гласове, но пък знам кой подарява броеници

15.03 2015 в 14:43

Едва ли...