Цветанов: Няма да правим коалиция с БСП и ДПС

Ивайло Анев 29 септември 2014 в 16:40 2383 3

Снимка Ивайло Анев

Цветан Цветанов.

Няма да правим коалиция с БСП и ДПС - това са партиите, които доведоха държавата до сегашното й състояние, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Ще положим усилия всяка една българска институция да работи обективно, допълни Цветанов.

Той обясни, че България трябва да изпълни директивите на ЕС и да започне да изплаща гарантираните влогове в КТБ на гражданите до 100 хил. евро.

Цветанов каза още, че трябва да се положат усилия за стабилизиране на държавата, за което е нужно стабилно правителство.

„ГЕРБ да бъде първа политическа сила, за да състави силно и стабилно правителство, от което страната ни има нужда”, посочи той.

Цветанов заяви още, че последните управляващи – БСП, ДПС и Атака, са били обединени от това да грабят и да управляват чрез задкулисие, както и да работят срещу ГЕРБ.

Цветан Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ днес е по-силна от всякога и е нанесла съкрушителна победа на европейските избори.

Той каза, че за развитието на България е важно страната ни да се възползва от европейската солидарност, като подчерта, че за новия финансов програмен период България може да получи средства в размер на 32 млрд. лева.

Това се случва само дни, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че разчита на БСП.

"Разчитам много на БСП. И това за първи път на вас ви го казвам. Действително им пожелавам успех на изборите, защото ни е нужна силна лява партия", каза Борисов пред "Ройтерс".

В събота Борисов допълни, че ако БСП победи ГЕРБ на изборите, партията му ще подкрепи социалистите във взимането на решение в името на стабилността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!