Цветанов: Ако днес има избори, пак ще ги спечелим

OFFNews 18 декември 2015 в 20:11 2962 10

Цветан Цветанов

"Имаше изключително голям ръст на обществена подкрепа за ПП ГЕРБ на последните местни избори и това, което мога да заявя категорично, е, че ако днес има отново парламентарни избори, конфигурацията в българския парламент няма да бъде много по-различна и отново водещата политическа формация ще бъде ГЕРБ, около която ще се формира следващ кабинет, ако изпаднем в такава хипотеза."

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

"От днешния избор на Екатерина Захариева за правосъден министър се вижда, че правителството няма абсолютно никакви проблем с осигуряване на парламентарната подкрепа", добави още зам.-председателят на ГЕРБ.

Относно нападките срещу Екатерина Захариева отправени в парламентарната зала, Цветан Цветанов каза:

"Разбира се, че някои искат да продължат да се хранят с подобни политически противопоставяния и ние трябва по някакъв начин да възприемаме това като нормално за тези политически формации, които не могат да осъзнаят, че 43-ят парламент е доста по-различен от всички предишни. ПП ГЕРБ се старае да не влиза в този тон."

По думите на Цветанов споразумението, което беше подписано между РБ и ГЕРБ преди година ще се спази и можем да очакваме пълен четиригодишен управленски мандат.

"Има кръгове и среди в държавата, които не искат да има стабилност и прогнозируемост. А с всяко разклащане се отдалечаваме от европейски път, но се създават добри условия за организираната престъпност и сивия сектор" каза още Цветан Цветанов.

Той добави, че догодина освен съдебната реформа, приоритети за правителството ще са висшето образование, законът за обществените поръчки и всичко свързано с електронното управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!