Центърът на София блокиран заради посещението на принц Едуард

OFFNews 07 април 2014 в 07:22 3314 0

Принц Едуард

Снимка ВВС

Центърът на София ще бъде блокиран заради посещението на херцога на Кент принц Едуард по покана на президента Росен Плевнелиев.

Визитата на принц Едуард, който е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите, е във връзка със 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Тази вечер принц Едуард ще положи венец пред паметника на Незнайния воин. Малко по-късно негово Кралско Височество ще проведе среща с Росен Плевнелиев в Президентството.

Във вторник държавният глава и херцогът ще присъстват на церемония, на която ще отдадат почит на загиналите през Първата световна война, която ще се проведе в Софийския гробищен парк.

Във връзка с посещението се забраняват престоят и паркирането на автомобили от 13 часа до приключване на мероприятието на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „11-ти август”, като се закрива базара за художествени произведения.

От 17 до 18 часа се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „11-ти август”.

СДВР ще осигурява охраната и ще регулира движението на възловите кръстовища: от 8 ч. до приключване на мероприятието на 8 април 2014 г. на бул. „Васил Левски” между ул. „6-ти септември” и ул. „Данте”; на паркинга пред Националния исторически музей и на площада пред Боянската църква.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови