Царят: Винаги съм на разположение на страната си

ОFFNews Последна промяна на 16 април 2015 в 18:22 4313 18

Симеон Сакскобургготски.

Снимка "Фокус"

Симеон Сакскобургготски.

„Не съм казвал нищо, слушам, както винаги съм готов и съм на разположение за страната", заяви Симеон Сакскобургготски пред журналисти днес на въпроса дали обмисля да се върне в политиката.

Той присъства на конференция по повод 10 години от подписването на Договор за членство на България и Румъния в ЕС, където коментира и приемането на страната ни в Шенген.

"Сега е моментът да започнем участието си в разговори и по този начин да навлезем постепенно, а не да се изчаква да се даде някакъв си старт. Това е дискриминация както казах. Да се надяваме, че ще надделее прагматичното", заяви той, цитиран от "Фокус".

Според него в цяла Европа има националистическа вълна, която влияе най-много на неспокойните хора.

"Не знам срещу какво се обединяват или срещу кого. Такива движения има и в Испания, и в Гърция. Съвсем друго е, когато сформираш правителство и станеш член на парламента. Подобни дейности са несправедливи с насочена етническа омраза, дискриминация и отхвърляне. Трябва да мислим все по-либерално и по конкретно за нашите идеи"

Царят подчерта, че България не е "единствената страна, в която се говори за реформа в съдебната система".

„Либералите подхождат към управлението не като на битка, а като на въпрос на убеждаване чрез честен подход. Човешкото същество е свободомислещо. Не бива да чакаме някой друг да свърши работата вместо нас", посочи Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2015 в 14:33

Тази страна не е твоя, и никога не е била, ти не си цар на БЪЛГАРИТЕ

17.04 2015 в 11:31

Не знам защо журналистите обръщат изобщо внимание на този дебил?

17.04 2015 в 10:03

Този не може ли просто да умре и да ни отърве от себе си?

17.04 2015 в 09:51

За мони пръдлето и 50стинки не си струва да се охарчва човек. Няма да му коментирам старческите напъни.
Едно ми е чудно... ама наистина! И досега не мога да намеря отговори...

Какво правеше това леке на Празничната Пасхална Литургия (вечерта на Велика Събота срещу Велика Неделя), подредено най-отпред в Св. Ал.Невски, даже преди Президента на РЕПУБЛИКА България?! Не че роЗко ми е първи любимец, не че честно е спечелил избори, като институция говоря за Президента. Какво бе?! КОЙ го "подреди" този измекяр там?! КОЙ все го бута напред?

После защо Патриарха на РЕПУБЛИКА България, в словото си, отвън (пред храма), няколко минути след полунощ, още в самото начало изрече "...негово величество", имайки предвид същото крадливо старче стоящо на първа линия и НАРАВНО с Президента на РЕПУБЛИКА(!!!) България?! КОЙ го кара този нефелник дето е с единия крак в гроба да прави тези маймунджълъци? КОЙ?!

ЗАЩО това крадливо дърто копеле бе допуснато, даже ПРЕДИ Президента на РЕПУБЛИКА(!) България, зад портите на олтара в храма – пространство в което НЕ СЕ ДОПУСКА НИТО ЕДИН от гостите. В качеството му на какъв?!

Ей такива въпроси ме мъчат значи и понеже шило в торба не стои продължавам да си мисля... Добре де, тоя изкуфел дъртак не му се полага да е там по никой закон, обществено устройство на държават ни в момента, нито заеман от него пост. Възмущаваме се значи и сме непримирими, войнстващо непримирими, дето се казва готови сме да му се изхрачим в лицето и да го напопърджаме до 9-то коляно в двете посоки!
Обаче...

По-добре ли щеше да е, ако на негово място застане осъденият проекто-затворник Цвинокио? А?
Вие какво мислите?

17.04 2015 в 09:25

Материални претенции към България имате ли?
Как материални?
Имуществени?
Как? Не. От собствената си страна ! Не! От мене това няма да видите, независимо при какви обстоятелства, обстановки и положения – категорично не!

17.04 2015 в 09:04

Тоя го не щем и умрял в гробищата, а той иска владика да става. Баси наглостта !

17.04 2015 в 08:00

Айде нема нужда, дърт крадльо! Стой си у Мадридско и яж горите ни.

Господа, няма да ми омръзне да повтарям едно и също, защото, като републиканец се чувствам лично обиден, когато царосвате едно неуко и нагло същество. Този екземпляр от отминали времена не е, не е бил и няма да бъде цар. Моля ви, от уважение към себе си, престанете да го награждавате с титли, на които няма право.

Поздрав!

17.04 2015 в 03:50

За съжаление, цар Симеон скоро загуби първородния си син, княз Кардам (Бог да го прости). Веднага след това обаче предполагаемо съкрушеният баща отново си спомни политическите амбиции отпреди загубата - първо каза, че санкциите срещу Русия са "автогол" за Запада, после се обяви "на разположение" на България, а все пак е на сериозна възраст и има достатъчно добри причини да стои далеч от политиката, без дори да се налага да влизам в детайли. Разбирам, че дори един добре информиран човек може да има грешки, но не разбирам как съчетава семейните си чувства и дори добрия вкус с не съвсем подходящи амбиции, пък и защо си позволява такова пренебрежение към решенията на толкова много съюзнически за България правителства. Тук има нещо ирационално. Боя се, че вече става дума за най-обикновения факт, че с годините преценката започва да изневерява на всекиго.

16.04 2015 в 23:47

ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ВЕЧНА СЛАВА НА ПОСЛЕДНИЯ ВЕЛИК ЦАР НА БЪЛГАРИЯ ЦАР БОРИС ТРИ ВЕЧНА ТИ ПАМЕТ ЦАРЮ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ПРИНОСА ТИ И ВРЪЩАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ : ВАРДАРСКО , БЕЛОМОРИЕТО ( ДНЕШНА СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ ) И ЧАСТ ОТ ПОМОРАВСКО КОИТО ПО КЪСНО БЯХА ОТКЪСНАТИ ПО ВРЕМЕ НА РУСКАТА ОКУПАЦИЯ 1944 ЕДНА ГОДИНА СЛЕД КАКТО ТЕ УБИХА РУСКИТЕ ИЗТРИВАЛКИ . ДНЕС Е ГОДИШНИНА ОТ АТЕНТАТА НА СВЕТА НЕДЕЛЯ 16 АПРИЛ 1925 ТОГАВА РУСКИТЕ ИЗТРИВАЛКИ НЕ МОЖАХА ДА ТЕ ЗАТРИЯТ АМА 1943 УСПЯХА...

ПОЧИВАЙ ЦАРЮ НА ЦАРЕТЕ

16.04 2015 в 20:56

А аз му предлагам в знак на либерално и свръхпатриотично отношение да дари цялата останала му собственост на България, а в знак на религиозна отдаденост, да се подстриже като монах и да отиде незабавно в Зографския манастир, където да прекара остатъка на живота си, в пост и молитви за благополучието на родината (на разположение).