Цачева изгони Кадиев след въпрос за оставката на Танева

ОFFNews Последна промяна на 18 декември 2015 в 10:51 9359 15

Георги Кадиев поиска да разбере как бъдещият правосъден министър Екатерина Захариева ще накара бъдещата си колежка Десислава Танева да си подаде оставката заради скандала с поръчките за скъпи джипове на горските стопанства, които бяха спечелени от неин съученик.

Бившият депутат от БСП, които в момента е независим, се изказа остро за кандидат-правосъдния министър, като дори представи анкета, която направил сред хора, с които тя е работила. Според прочетеното от Кадиев хората, които са работили с нея смятат, че тя няма да довърши съдебната реформа и с нея се работи трудно.

Кадиев се обърна към бъдещия правосъден министър Екатерина Захариева:

„Тази седмица имаше три корупционни скандала. Единият скандал стои в ляво. Министърът на земеделието Десислава Танева, чиито съученик е единственият човек, който е участвал в обществените поръчки за закупуване на джипове за над 200 хил. лв. Как ще накарате министър Танева да си подаде оставката?“, каза той.

Това изказване накара министърът на земеделието Десислава Танева, която беше в залата, да вземе думата, за да отговори на думите на Кадиев. Ето какво точно каза тя:

"Няма как да не отговоря на това. Уважаеми господин Кадиев, чии интереси защитавате с тези въпроси? Първо Министерството на земеделието и храните не е възложител на тези поръчки. Да, има две такива от държавни горски предприятия, които са правени и по вашия мандат. И кандидатът и спечелилият е същото лице, което е предоставило този джип .Независимо той чий собственик е и имали е някога познанство с моята личност и по време на вашия мандат миналата година. Трето - направете си труда да проверите останалите поръчки, на които е възложител МЗХ, за да видите за колко милиони левове става въпрос спестени тази година. С тях в момента разплащаме задължения, с които влязохме в мандата, които са от 2014 година. Когато говорим, уважаеми господи Кадиев, с когото съм имала перфектна комуникация до момента, трябва да гледаме фактите, а не това, което искаме да гледаме. И драмата не е ли за съвсем друга обществена поръчка, обявена от горските стопанства, в която максималната цена  30% по-ниска от тази във вашия мандат".

Георги Кадиев се опита да репликира изказването на Танева, но председателят на Народното събрание не му даде думата, защото още първото му изказване не е било по темата. След това бившият социалист поиска процедура по начина на водене, но Цачева бързо му спря микрофона, а след това и го изгони от пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2016 в 17:03

Браво Цуцке, само така! Какво си позволява този Кадиев! Ще пита любимката на ... народа, как така нейният съученик и най-добър приятел печели конскурса? Ами че той е и благодател на всичко отгоре - прави отстъпка от цели 5 000 лева, като взема 160 000.

А какво ли се крие и зад деформата на другия любимец ... Моско Отпечатъка? Зад едни мижави 470 000 лева ще има милиони от одобреното от правителството монополно право на продажба на четците на пръстови отпечатъци, дадено на спечелилата фирма.
Сигурно и там има някои приятели от детинство или чужбинство в Консорциума на тази фирма, но никой не казва имената на фирмите в този Консорциум!
Ако Правителството не отмени и тази сделка (което ще издигне имиджа му - доста западнал, въпреки дитирамбите на добре платени групи), ще е ясно, че живеем в държава, която не защитава гражданите, а наглеците и грабителите.

19.12 2015 в 11:57

Ето какво е управлениетп на РБ и ГЕРБ само далавери и заигравания със съученици. Не е ли така?
Всъщност посочете ми едно хубаво нещо, което това правителство свърши.

19.12 2015 в 11:57

Ето какво е управлениетп на РБ и ГЕРБ само далавери и заигравания със съученици. Не е ли така?
Всъщност посочете ми едно хубаво нещо, което това правителство свърши.

19.12 2015 в 09:56

След това да ми каже Цачева, че не била партийна секретарка.. А от къде това умение да запушва устата на другите?

18.12 2015 в 16:24

До #7 Много от управляващите имат деца, но те живеят и учат в чужбина. А за децата в България въобще не им дреме!

18.12 2015 в 13:56

Грам не го тача Кадиев, но някой трябва да ги задава публично тези въпроси! И не само трябва да се задават,ами трябва да се взимат мерки,защото формално закона е спазен и винаги се измъкват като мокра връв с оправданието "закона е спазен" Май...а ви на всичките ! Оставка веднага и то не само на министърката ,аи на цялото правителство ! Милион и двеста за джипове ,а ние ще цъкаме левчета да спасяваме болните деца,е.....ти наглото, безочливо поведение! Не се търпи вече!

18.12 2015 в 13:53

А вторият уточнител ми е клонингче, но от добрите ;)

18.12 2015 в 13:09

Така и не отговаря по същество за целесъобразността на поръчките, но явно отгоре са и дали кардбланш, защото, както каза един коментатор в Преди обед, поръчките били за нуждите на НСО.

18.12 2015 в 13:03

И за Танева мисля същото, като за Захариева, а то е:
Добре е желаещите да управляват държавата да имат освен образование, поне едно дете.Нали всички мислим за бъдещето на децата ни?
Всеки има право на избор дали да има деца, но ако няма, да не определя бъдещето на нашите деца.
Нищо лично.

18.12 2015 в 13:00

Само не разбрах от отговора на министър Танева какво мисли и какво става с ТЕЗИ поръчки. Иначе чух много други неща - за интересите и Кадиев, за други поръчки, за самата нея, за човека, който бил същия, съвети какво да гледаме и виждаме...Гледам, гледам и все едно и също виждам.
1.Похарчени са едни 600-800 хиляди лева.
2.Един единствен човек е бил на конкурс.