Цачева изгони Кадиев след въпрос за оставката на Танева

ОFFNews 18 декември 2015 в 10:51 9948 15

Георги Кадиев поиска да разбере как бъдещият правосъден министър Екатерина Захариева ще накара бъдещата си колежка Десислава Танева да си подаде оставката заради скандала с поръчките за скъпи джипове на горските стопанства, които бяха спечелени от неин съученик.

Бившият депутат от БСП, които в момента е независим, се изказа остро за кандидат-правосъдния министър, като дори представи анкета, която направил сред хора, с които тя е работила. Според прочетеното от Кадиев хората, които са работили с нея смятат, че тя няма да довърши съдебната реформа и с нея се работи трудно.

Кадиев се обърна към бъдещия правосъден министър Екатерина Захариева:

„Тази седмица имаше три корупционни скандала. Единият скандал стои в ляво. Министърът на земеделието Десислава Танева, чиито съученик е единственият човек, който е участвал в обществените поръчки за закупуване на джипове за над 200 хил. лв. Как ще накарате министър Танева да си подаде оставката?“, каза той.

Това изказване накара министърът на земеделието Десислава Танева, която беше в залата, да вземе думата, за да отговори на думите на Кадиев. Ето какво точно каза тя:

"Няма как да не отговоря на това. Уважаеми господин Кадиев, чии интереси защитавате с тези въпроси? Първо Министерството на земеделието и храните не е възложител на тези поръчки. Да, има две такива от държавни горски предприятия, които са правени и по вашия мандат. И кандидатът и спечелилият е същото лице, което е предоставило този джип .Независимо той чий собственик е и имали е някога познанство с моята личност и по време на вашия мандат миналата година. Трето - направете си труда да проверите останалите поръчки, на които е възложител МЗХ, за да видите за колко милиони левове става въпрос спестени тази година. С тях в момента разплащаме задължения, с които влязохме в мандата, които са от 2014 година. Когато говорим, уважаеми господи Кадиев, с когото съм имала перфектна комуникация до момента, трябва да гледаме фактите, а не това, което искаме да гледаме. И драмата не е ли за съвсем друга обществена поръчка, обявена от горските стопанства, в която максималната цена  30% по-ниска от тази във вашия мандат".

Георги Кадиев се опита да репликира изказването на Танева, но председателят на Народното събрание не му даде думата, защото още първото му изказване не е било по темата. След това бившият социалист поиска процедура по начина на водене, но Цачева бързо му спря микрофона, а след това и го изгони от пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!