Татяна Дончева: ГЕРБ унищожи ДБГ и СДС

OFFNews 20 март 2016 в 19:19 6112 14

Татяна Дончева: ГЕРБ унищожи ДБГ и СДС

ГЕРБ са специалисти по това да вкарваш определени чужди тела в другите политически сили, да ги разрушаваш отвътре, да манипулираш хората. Това коментира в студиото на „120 минути” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева, чиято поява на конгреса на ДСБ предизвика трус в управляващата коалиция.

„Няма нормално политическо поведение от която и да е партия, на която да са позволени вероломни действия спрямо други политически сили, вкарване на интриги с други политически сили по начина, по който те го направиха. Те на практика унищожиха „България на гражданите” като присъствие, сринаха доверието в тях. (...) Ще си консумират присъствието в това правителство и дотук. За СДС важи същото”, посочи тя.

Според нея в миналото ГЕРБ са изнудвали кметове да минават в техните редици и при неуспех започвали „с дървото”, докато сега хората на Бойко Борисов имат по-голям кадрови потенциал и въпреки това продължават да разрушават други партии.

Именно заради това и тя останала с впечатлението, че ДСБ са имали колебания дали да влязат във властта.

По повод изказването на Атанас Атанасов, че ГЕРБ разигравали евтин театър, Борисов каза: „Не искам да влизам в полемика с хора, които дори не са на нивото ми”
Дончева заяви, че няколко месеца преди бламирането на конституционните промени неофициално се е знаело, че ГЕРБ няма да позволят разместване на позициите на прокуратурата. В същото време „тъмносините” и Христо Иванов настоявали държавното обвинение „да се вкара в рамки, които не позволяват интервенция върху съда”.

„ГЕРБ третираше Христо Иванов като някакъв екстравагантен човек, който не се задоволява с това, че е правосъден министър, а и иска някакви промени”, коментира Татяна Дончева. Тя допълни, че оставката му е изненадала ГЕРБ и е било важно РБ да покаже, че го подкрепя, вместо да го остави „в изкуствена засада”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!