Таско Ерменков заключи: Чистката при ГЕРБ е била снегорин

OFFNews 06 март 2014 в 15:40 3880 7

Таско Ерменков

Снимка БГНЕС

Определението "политическа метла" за чистката при ГЕРБ е прекалено мека, по-подходяща е думата "снегорин".

Такова заключение направи председателят на Комисията за грубо партизирано кадруване при ГЕРБ Таско Ерменков. Той отново изтъкна, че хората на Борисов са "копали" много надълбоко в администрацията и са я направили неефективна, внедрявайки партийни кадри без квалификация. Ерменков изтъкна, че при ГЕРБ работата си са загубили над 43 000 чиновници. Той ги посъветва да се обърнат към Комисията по дискриминация.

Днес се проведе последното заседание на Комисията по калинките, на което тя излезе с препоръки към парламента. Ерменков ще предпише изменения в Закона за държавния служител, Закона за държавната администрация и Кодекса на труда. Корекциите трябва да гарантират, че всеки нов чиновник, независимо дали се назначава на непълен работен ден или по заместване, трябва да се яви на конкурс.

Комисията ще предложи да се създаде парламентарна комисия (или да се вменят тези задължения на вече съществуваща комисия в парламента), която да осъществява контрол върху назначенията и уволненията в администрацията. Идеята на Ерменков е засегнатите чиновници, върху които е оказан натиск, да подават сигнали в тази комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови