Танева също отговори на Нинова за европарите: Жалък предизборен трик

OFFNews 14 юни 2016 в 19:02 4034 1

Уважаеми господа от БСП, опитът Ви да втълпите на обществото как губим милиарди по Програмата за развитие на селските райони, е жалък предизборен трик. Предизборен, защото явно за Вас президентската кампания е вече започнала.

Това заяви на страницата си във Фейсбук земеделският министър Десислава Танева по темата за спрените от ЕК средства

Същата спекулация как губим милиарди по ПРСР 2007-2013г. бе направена вчера от близка до Вас медия. Още вчера тази спекулация бе опровергана от заместник-министър Грудев с факти и доказателства - няма спрени милиарди и наложени такива санкции по ПРСР! Публична е информацията за всички наложени сакции и помирителни процедури, които текат с Европейската комисия, качена е и на сайта на Министерството. За пореден път апелирам да си служите с информацията експертно, а не политически, допълни Танева.

Ще Ви припомня само един факт, за който има множество доказателства - Европейската комисия върна написаната от Вашето правителство, с премиер Орешарски, Програма за развитие на селските райони 2014-2020г. с рекордните 426 бележки. Разбирам, че искате да опровергаете липсата на експертност и невъзможността да управлявате европейските програми, което сте го доказали неведнъж, като си служите с политически лозунги. Но изричането на лъжи е лесно доказуемо (Информация за проведените одитни мисии и предложени от страна на ЕК финансови корекции по ПРСР 2007-2013 г. към 27.05.2016 г. - рубрика "Актуално", на 2-ра страница), посочи тя.

Когато фактите говорят, Вие трябва да замълчите, написа още земеделският министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови