ГЕРБ: Нинова лъже, Европа не спира пари

OFFNews 14 юни 2016 в 18:27 6019 2

Снимка БГНЕС

Буди недоумение във всички хора, ангажирани в сектор „Земеделие”, изказването на Корнелия Нинова, че ЕК спира евросредствата на България. Меко казано това е една грозна лъжа и ако не беше толкова жалко, щеше да бъде смешно.

Това заяви депутатът от ГЕРБ и член на Комисията по земеделието и храните Мария Белова по време на извънреден брифинг след изказването на председателя на БСП Корнелия Нинова по повод темата със спирането средства по Програмата за развитие на селските райони

„Явно новото лице на БСП е в обучителен период относно ПРСР, но това не следва да бъде за сметка на българското земеделие. Явно мандатът на правителството на Пламен Орешарски не беше недостатъчен на БСП да разбере как се управляват евросредства. Кабинетът „Борисов 2” го показа – 99% усвояване на европейските средства”, подчерта Белова.

Като човек, който е по-близък до земеделието, ще посъветвам Нинова и цялото ръководство на БСП да избягват пресконференциите от кабинети, а да се срещат с българските земеделци, допълни Белова.

Тя подчерта, че Министерството на земеделието и храните върши много добре работата си, превръща земеделието в приоритетен отрасъл и това се усеща.

„Всякакви други изказвания, свързани със спрени европейски средства, със санкции, наложени от ЕК, са категорична лъжа”, категорична беше Мария Белова.

Откакто Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП наблюдаваме една хипер активност. Всеки ден нещо се случва, нещо ни казват. Няма нищо лошо, защото всяко управление има нужда от конструктивна и силна опозиция. За съжаление обаче, от това, което видяхме през последните две седмици, е както гласи българската поговорка: „Парата отива в свирката”. Ние не чуваме нищо реално и конструктивно, коментира и Делян Добрев.

Трябваше ли госпожа Нинова да стане председател на БСП, за да каже, че в българския Парламент се приемат лобистки закони? Не е ли работа на опозицията, когато се приемат тези закони, да каже, че те са лобистки и да посочи точно в коя част те са такива, каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews