Танев: Когато целият РБ поиска да подам оставка, ще ида да говоря с Борисов

OFFNews 11 декември 2015 в 13:18 2246 6

"Когато видя, че РБ - петте партии и Гражданският съвет- поискат оставка от мен, тогава ще ида да говоря с Борисов по този въпрос."

Това заяви министърът на образованието Тодор Танев пред журналисти в Народното събрание.

Танев каза още, че никой от РБ директно не е искал от него да си подаде оставката, като отново подчерта, че така може да му поиска само премиерът Борисов, защото той го е назначил. Той добави, че министерството му стои напълно стабилно, но подчерта, че не говори за собствения си министерски стол.

Той заяви, че "няма представа" от действията на колегата му Христо Иванов, който преди два дни продаде оставка, след като депутатите приеха предложението на АБВ, което се припокриваше с искания на ДПС, и така пренебрегнаха условието на Реформаторите от юли за създаването на т.нар "исторически компромис" - орязаният вариант на промените в Конституцията.

Той подчерта, че все още не говорил с РБ след случилото се. 

"Знам едно, че Иванов с бори за тази реформа от началото на мандата и може би трябваше малко повече турове да се направят, за да се постигне в някаква степен критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата. Аз го схващам като колега - човек честен от РБ, който иска нещо, което голямата част от нашата нация иска", каза Танев по адрес на Иванов и оставката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!