Танев: Грешката "съжителство" беше, за да не посмеят да го променят наистина

OFFNews 31 януари 2016 в 18:13 10084 11

Бях подведен за текстовата част на предложението за термина "съжителство" вместо владичество или робство. Това заяви пред bTV образователният министър Тодор Танев. 

"Ами ако не е грешка, а съм поискал наистина такава реакция, за да може сега по-малко хора да бъдат осмелени сега да върнат старото? Помислете за това, преди да говорите за грешка", заяви той. 

Танев подчерта, че има съвпадение на неговите идеи и тези на народа, но не е имал време да изрази това. 

Бих искал при първа възможност да си подам оставката, дали ще е утре или в друг ден, не знам, посочи Танев.

На въпроса защо се е съгласил да стане съветник на премиера Борисов министърът отговори: "Не мислете, че като си подам оставката, ще отида и ще легна под чаршафите". Имам няколко големи проекти и затова ще остана известно време като съветник на премиера. Става дума за професионалното образование, унищожено в България преди години. Искам да докарам у нас всички министри на образованието от ЕС на среща, натрупал съм много и искам да дам всичко на народа”.

Министърът каза още, че не подкрепя особено кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието. 

Кунева е просветен човек, има дар слово, но не познава системата на образованието и не е ясно дали има подкрепата на целия Реформаторски блок, коментира Тодор Танев, като допълни, че би ѝ помогнал, ако заеме поста.

Танев каза още, че началникът на кабинета му Мюйессер Солак е била обект на проверка от ДАНС за връзки с турските служби.

Солак е разследвана преди 8 месеца, но преди два месеца й отнели допуска до квалифицирана информация и оттогава тя не е на работа.

Оттогава със Солак си разменяме само SMS-и със съдържание „Честита нова година!”, допълни Танев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews