Структурата на ББЦ в Стамболийски се разпадна

OFFNews 23 юли 2014 в 14:11 6704 7

Атанас Мавродиев

Структурата на България без цензура в община Стамболийски се разпадна, след като председателят й Атанас Мавродиев обяви напускането си. Заедно с него напускат и всичките 480 членове.

Мавродиев обяви, че е взел решението си след напускането на заместника на Бареков Ангел Славчев. Мотивите за напускането са, че партията се е превърнала в диктаторска.

„Оказа се, че „България без цензура“ е партията „България на цензурата“. В „България на цензурата“ има пълен диктат на диктатора Бареков, който във всеки един момент казва кой къде и кога ще застане“, каза пред журналисти Мавродиев. Той обясни, че местните структури на партията нямат правото сами да взимат решения.

По данни на Мавродиев в пловдивската структура на ББЦ има "криминални елементи с досиета в полицията със серия финансови престъпления".

Бившият съпартиец на Бареков обяви, че вярва само на казаното от Ангел Славчев и предрече нови общински структури в цялата страна да напускат ББЦ. Според него Бареков е диктатор и „чалга политик”. Той каза още, че Бареков е „маша” на Делян Пеевски.

Мавродиев е член в организацията от февруари 2014 година до днес. До 2013 година е бил от ВМРО-БНД, понастоящем е независим общински съветник в Стамболийски.

Двамата му заместници Стоян Червенокв и Тодор Василев са получили заплахи, след като станало ясно, че се оттеглят. Мавродиев твърди, че не е взимал пари от Бареков и прогнозира други общински структури да се оттеглят.
Днес стана ясно, че ВМРО оттегля официално се разделя с Бареков. ВМРО ще направи обединение с НФСБ на Валери Симеонов.

В същото време от РЗС прогнозираха пълен разпад на партията на Бареков. „До десет дни Цензурата ще бъде напусната от ВМРО, земеделците на Румен Йончев и няколко основни общински и областни структури на ББЦ. След като беше изоставен и от работодателските мрежи на Цветан Василев, на практика влиянието на Барековия проект от 10% с бързи темпове отива към политическото небитие. По всичко личи, че пловдивският шмекер ще играе само за 1%“, се казва в съобщение на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови