Бареков и ВМРО в развод

ОFFNews 23 юли 2014 в 09:49 10437 27

От хората на тази маса засега единствено Росен Петров остава лоялен на Бареков

Партия "България без цензура" (ББЦ) по всяка вероятност ще се яви на парламентарните избори без коалиционния си партньор ВМРО.

За това говорят няколко събития от последните дни.

Миналата седмица стана ясно, че националистите от НФСБ са отхвърлили предложението на "България без цензура" за коалиция, но пък биха желали да си партнират единствено в ВМРО.

Преди да изчака позицията на ВМРО за поканата, ББЦ отигра ситуацията, като обяви, предпочита да се яви на вота на 5 октомври само с партийната си регистрация, запазвайки коалиционното споразумение с ВМРО-БНД, ЗНС и „Движение Гергьовден“. За целта Бареков се допита до структурите си подкрепят ли това предложение и - очаквано - заваляха утвърдително отговори.

Днес пресцентърът на ББЦ обяви, че "структурите искат самостоятелно явяване на избори без ВМРО", като с това изглежда отношенията между двете партии са окончателно загърбени.

Представителите на ББЦ от страната нямат нищо против съюза със ЗНС и „Движение Гергьовден“, но само при условие, че „България без цензура“ фигурира в бюлетината като самостоятелен субект, който не е част от коалиция, уточняват още от партията на Николай Бареков.

Оттам допълват, че членовете им в страната били разочаровани от работата в кампания с ВМРО, тъй като "воеводите не са били активни в изборните действия, не са успели да привлекат достатъчно гласове и на места има съмнения за злоупотреби с отпуснатите от централния изборен щаб средства за застъпници."

"Според ББЦ Велико Търново от сътрудничеството с ВМРО са се създали повече проблеми, отколкото са получени ползи, продължава цитатът. - От Силистра са категорични, че не искат да имат каквито и да е съюзнически отношения с партията на Каракачанов заради апатичното им отношение към изборния процес и липсата на отборен дух. ББЦ – Русе се разграничава от ВМРО, заради появила се опасност от уронване на престижа на „България без
цензура“ заради коалицията на местно ниво."

На изборите за Европейски парламент за "България без цензура" се яви в коалиция с ВМРО, ЗНС и "Гергьовден", а вторият в листата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки бе избран за евродепутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!