Бареков: Сега сме трети с ВМРО ще сме втори

Нели Чолашка 10 февруари 2014 в 14:03 4242 29

Росен Петров, Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Ангел Славчев

Сега сме на трето място, а преди изборите може да сме втори. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след среща с ръководството на ВМРО, с което преговаря за коалиционно споразумение.

Той се позовава на изследване на "Медиана" на социолога Кольо Колев, според което "България без цензура" ще е трета по резултат, ако изборите бяха днес. 

Ние вървим нагоре, ГЕРБ и БСП пазят статуквото, а Реформаторският блок върви надолу, коментира Бареков.

Той напомни, че е бил в СДС и призна, че сърцето го е заболяло, когато днес сутринта един човек му донесъл конфиденциалната част от споразумението на партиите в Реформаторския блок и от него разбрал, че на СДС са отредени 10%.

Очаква се преговорите между ВМРО и "България без цензура" да приключат до началото на март и тогава да подпишат договор за коалиция.

Това няма да е коалиция като ОДС, когато сядахме на една маса и Иван Костов гледаше като началник и казваше "това - да", "това -не", обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

И двете формации настояват за мерки срещу демографската катастрофа и за връщане на задължителната казарма. 

Бареков предлага за висшистите казармата да е само няколко седмици и да може да се откупува. Каракачанов настоява за минимум 6 месеца казарма за всички и двойно за момчетата без образование.

И двете формации смятат референдумите за полезна практика, но не виждат нищо полезно в референдума, предложен от президента Росен Плевнелиев.

Разбрах от кметовете, че Бойко Борисов ще извади няколко милиона от държавната субсидия и с тях ще плащат на циганите да се разпишат в подписката на проф. Георги Близнашки (той създаде инициативен комитет за свикване на референдум и сега трябва да събере 500 хил. подписа), обяви Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews