Страхил Ангелов: Поведението на Станишев е неадекватно

OFFNews 07 юни 2014 в 17:27 7166 8

Страхил Ангелов

С поведението си Станишев лиши БСП, както и мен, като част от нея, да "пием кафе", с когото и да било. Такъв тип поведение, аз лично, намирам за недопустимо и неадекватно.

Това коментира депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов пред TV7 политическите сътресения от последната седмица. 

Пресконференцията, на която Станишев призна, че предсрочните избори дори са закъснели и правителството вече се е изчерпало, провокира остра реакция от страна на Ангелов, който смята, че лидерът е отнел възможността БСП да преговаря за сътрудничество с други партии.

Депутатът отправи критики и към назначенията в кабинета, като нарече някои от тях "непрозрачни".

Колкото по-скоро се започне процедурата по организацията на парламентарните избори, толкова по-добре, коментира той.

„Когато партията мандатоносител се тресе, очевидно се създава едно усещане за нестабилност и несигурност в българското общество. Аз никога не съм считал, че експертният кабинет е нещо добро. Фигурата на един министър сама по себе си е политическа, а когато назначаваш по непрозрачен начин хора, които в крайна сметка се оказаха не най-големите експерти, с които България разполага - такива експерименти не бива да се правят повече“, обясни Страхил Ангелов.

„От друга страна, когато се правят такъв тип назначения, би трябвало да се даде хоризонт, перспектива, да се даде пътна карта. Не може да се управлява ден за ден. Затова считам, че трябва по-скоро да се започне процедура по организация на предсрочни парламентарни избори“, категоричен беше Страхил Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови