Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Стойнев: Където Борисов реже лентички, след дни започва ремонт

OFFNews 27 май 2016 в 19:36 6691 5

Където Бойко Борисов реже лентички, след няколко дни започват ремонти. Признавам на Борисов, че е добър в това да продава илюзии. Това обяви пред bTV бившият енергиен министър и член на ръководството на БСП Драгомир Стойнев.

Не мога да се съглася с думите на премиера: „Нищо не се е променило в опозицията, същите лъжи и същите глупости“. Днес посочихме данни на Евростат, които ясно показват, че България не е такъв шампион по усвояване на европейските средства, както премиерът Бойко Борисов се опитва да обясни на българските граждани. Още повече наблегнахме и на качеството на тези инфраструктурни проекти – ако обърнете внимание, там, където г-н Борисов реже лентичка, след два – три дни или месец започват ремонти. Пример са магистралите, посочи той.

Премиерът ще бъде много изненадан от поведението ни. В продължение на една – две години бяхме много спокойни, но сега, виждайки накъде отива държавата и ентусиазма, който има в партията, желанието ни е колкото се може по-бързо това правителство да бъде свалено, категоричен е Стойнев. 

Единствено премиерът говори за някаква имагинерна стабилност. Тя не се споделя от никого – нито има стабилност в икономиката, нито в образованието или здравеопазването, посочи той. 

Газовият хъб „Балкан“ е балон. Борисов внушава, че той ще стане факт едва ли не утре или вдругиден. Уверявам ви, че няма да заработи в следващите 10 години, защото няма откъде да дойде газа, коментира бившият енергиен министър.

Той подчерта, че дори и да намерим наш газ, ще ни трябват 10 години, за да стигне до потребителите.

Трансатлантическият проект е друга надежда, но в него няма достатъчно газ, за да напълни хъба. С Русия не са водени разговори, а те искат газът им да стига до Италия или Австрия, допълни Драгомир Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

28.05 2016 в 10:20

Забелязвам,че когато бсп не са във властта ,някой път казват истини...после като вземат властта провалят всичко.Само,че у нас всичко е объркано-бсп не е никаква опозиция на герб,а герб не е ДЯСНА партия,само така я наричат!Не може да теглиш 16 млрд заем и да говориш за стабилност...а след 4-5 години какво ще правим ...други да му мислят.Не може да сриваш икономиката ,а да говориш ,че всичко ни е наред!Уж се "бориш" с корупцията,а самият ТИ си корумпиран,договорки ,уреждания на фирмите на СВОИТЕ...Не може да се бориш с контрабандата ,а тя си процъфтява...само като им щракна с пръстчета му пуснаха 2 млрд та да се хвали,че ликвидирал контрабандата!...Та този път Стойнев каза някои истини...

12884

2

Nimart

27.05 2016 в 22:22

С-с-сега огладняхме и не сме с-с-спокойни....

 
X

Подкастът на OFFNews