Станишев отмени с SMS пленума за лидерския пост в БСП

OFFNews 30 юни 2014 в 07:49 8692 10

Сергей Станишев

Планираното за днес заседание на Националния съвет на БСП е бил отменен в последния момент с SMS в неделя.

Членовете на ръководството на БСП с изненада са разбрали, че заседанието на Националния съвет се отменя за неопределено време. Като мотив се посочва ситуацията около банковата система.

На днешния пленум ръководството на БСП трябваше да реши съдбата на председателя на столетницата.

Още вчера на влизане при президента лидерът на БСП заяви, че политическата съдба на страната вече не е основният въпрос.

Попитан дали трябва да има широка коалиция или служебно правителство, той отговори:

"Това за мен не е тема на днешната дискусия, защото най-важното е да се гарантира на гражданите, фирмите да бъдат спокойни, да работят."

В същото време в днешния си брой на вестник „Дума“ евродепутатът Георги Пирински пише по темата коментар, който вероятно е заложен в изданието, преди да стане ясно, че пленумът се отменя. В коментара си по темата Пирински пише, че на отменения пленум Станишев е трябвало да предложи конкретни решения, доказващи волята за промяна. Според Пирински има необходимост от нов лидер на предизборния щаб и ново послание, което столетницата да предложи на избирателите си. Ето какво пише в „Дума“ евродепутатът:

- Рязко съкратен състав на Изпълнителното бюро, способно да представи обновено политическо послание на партията за бъдещето на България, което да предложим на избирателите;

- Нов състав на Националния предизборен щаб с еднозначно разписани отговорности на всеки член, годен да дава еднозначни указания за хода на кампанията, в т.ч. и на медийната. Новите отговорности на С. Станишев вече налагат той да предложи друг ръководител на щаба, който още на другия ден след пленума да го задейства с необходимата качествена промяна и нова енергия!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!