Станишев: Нямам амбицията да съм еврокомисар

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2014 в 20:27 4125 11

Сергей Станишев

Нямам амбицията да стана следващ еврокомисар на България. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Вчера премиерът Пламен Орешарски посочи, че еврокомисарят трябва да е еднакво отдалечен от всички политически партии.

Това изказване на министър-председателя опровергава едни спекулации, които се носят. Твърди се, че едва ли не единственият мотив това правителство да бъде подкрепяно от БСП, е за да се гарантира на Сергей Станишев да бъде следващ еврокомисар. Много ясно съм заявявал, че не това е моята политическа амбиция. Моята амбиция и моята отговорност е дадем възможност това правителство да реализира своята програма, категоричен е Станишев.

Листата на БСП за евроизборите ще бъде утвърдена от Националния съвет, когато той вземе своето решение. Няма как да не помислим внимателно, да не видим номинациите на конференциите на БСП. Убеден съм, че листата ще бъде силна политически, с ясна идентификация на БСП.

Наред с това обаче винаги сме били много отворена партия, стремейки се да представляваме лявото в България и да търсим хората, които най-добре могат да отстояват тази платформа, която ще разгледаме, коментира Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2014 в 12:08

Няма амбиции, защото знае, че няма шансове да стане такъв след оцапването, почнало от Пеевски. Обаче, ако се отвори възможност - помнете ми думата, ще се жертва. Ох, как ще се жертва. Нали нямаше и евродепутат да става, но моментът "стана труден" и преодолявайки присъщата си скромност и отдаденост на интересите на България, другарят Станишев... оглави листа:)))))))

02.02 2014 в 10:00

То амбиция да стана еврокомисар за булгаристан и аз нямам... Виж за германско, холандско или в краен случай чешко, друг въпрос.

02.02 2014 в 03:37

"Мнение на мой приятел:
Днес в БСП най-десните леви победиха най-левите десни...
А аз си мисля, че днес в БСП най-левите от богатите победиха най-богатите от левите..."
Н.С.

01.02 2014 в 23:00

Абе какво ли някой го интересува какви амбиции има едно такова нищожно човече? Аман от гнъсни твари, говорещи за собствените си амбиции. Въобще не ми е ясно как още хората имат търпение.

01.02 2014 в 22:56

... на бесепето и станишката просто им прибират "членския" внос от Европата. На гол гъз - чифте пищови тургам и превземам Пес... ДЕ, БРЕ...
... амбициите на Моника... хахаха... ходеше с едно фотоапаратче на ляво - на дясно... и една дума не съм я чул да каже... "злият демон"...
... бандюгите прилапаха париците на Партията... свърши се тая... инфлационната врътка е последен шанс да оправят кредитите и да влязат отново в "някаква" игра с приватизации на държавата... а, какво да правиме ние е много сложен въпрос, мммдам... единственото, едновремено просто и демократично и самокритично решение е да се ... самонапсуваме... :(

01.02 2014 в 21:32

Да бе, ти нямаш, но Моника има. Но май вече нямаш шанс.

01.02 2014 в 21:07

Дори да е така (да имат толко акъл червеногъзляците), какво предлагаш?
И ако наистина се готвят пак да изпраскат парите на народа, няма как да са без външна подкрепа. А това стана вече доста опасно... за европейците де.

01.02 2014 в 21:00

...хора :)... хора, разиграват ни!

01.02 2014 в 20:57

... това "правителство" няма публично обявена програма... това правителство има КРИМИНАЛНА програма... и ти си този, който я "гарантира"... с какво? със сто хиляди бабета и петстотин хиляди циганета...с този ли "потенциал" ще реиндустриализираш РБ... не! друг ти е плана... трябва да "изровиш земята" но да се докопаш до Брюксел преди Одрискарски да пусне инфлационната спирала послучай въвеждането на еврото по курс 1 евро за 10 и нагоре лева... после ще се разиграват Държавните Ценни Книжа, купени по курс 1 левче за половин стотинка... ьора, разиграват ни ...опомнете се!

01.02 2014 в 20:57

Даа, утече работата с еврокомисарството.